Consiliul Județean Neamț pare să fie tot mai mult un organism după chipul și asemănarea președintelui Ionel Arsene. Dacă acesta a lipsit, mai mulți consilieri s-au declarat și ei în vacanță. De aceea, patru proiecte de hotărâre ce vizau bunuri sau patrimoniul aparținând județului Neamț nu au putut fi adoptate, în plenul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Neamț, desfășurată joi, 9 august, din lipsa a mai mult de o treime de consilieri județeni. Anunțată conform legii, la ședința în cauză nu au fost prezenți decât 20 de consilieri județeni. Marea majoritate a liberalilor sunt plecați în concediu, la ședință fiind prezenți doar Gabriela Banu, Mihaela Isciuc, Cornel Agăleanu și Dionisie Dumitrașcu. Alți consilieri au spus că ei nu mai participă la ședințe dacă materialele importante, cum ar fi rectificarea de buget, li se pun la dispoziție cu doar cîteva ore înainte de ședință.

Nici grupul PSD nu a fost în formație completă, absentând mai mai mulți consilieri, în frunte cu președintele Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, plecat și el la București și apoi, de săptămâna viitoare, în concediu.

Va urma o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, cel mai probabil luni, 13 august, când vicepreședintele CJ Neamț, Ioan Asaftei va trebui să găsească 2/3 dintre consilieri care să voteze proiectele de hotărâre acum restante. (E.C.)