cj vernisaj 01Președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, s-a aflat, marți, 27 octombrie, în mijlocul a 200 de copii, proveniți din 5 școli nemțene, care au expus lucrări de pictură în cadrul expoziției „Culorile toamnei nemțene“.

Vernisajul expoziției, care va rămâne la dispoziția publicului până la începutul lunii viitoare, s-a desfășurat la Centrul Expozițional de pe bd. Republicii din Piatra Neamț. Organizatori ai evenimentului au fost CJ Neamț și Asociația Centrul de Ajutor și Integrare Socială Neamț.

Consiliul Județean a sprijinit realizarea acestei activități printr-o finanțare în valoare de 15.000 de lei. Prin acest proiect, 5 școli – Școala gimnazială nr. 1 Piatra Neamț, Școala gimnazială „Nicolae Iorga“ Pângărați, Școala gimnazială „Gheorghe Săvinescu“ Crăcăoani, Școala Gimnazială „Dumitru Almaș“ Negrești și Liceul teoretic „Gheorghe Ruset-Roznovanu“ Roznov – au primit câte 500 de lei, bani cu care au achiziționat materiale didactice necesare lucrărilor de pictură. Copiilor, 200 în total, le-au fost asigurate, în două etape, cadouri motivante. Pentru început au primit pachete în valoare de câte 12 lei, constând într-un bloc de desen, acuarele și pensoane, iar joi, 27 octombrie, după vernisaj, au primit alte cadouri, în valoare de 32 de lei fiecare, constând în rechizite cu care să își întrețină pasiunea pentru pictură, după cum a precizat Daniela Gherghel, președinta Asociației Centrul de Ajutor și Integrare Socială.

„Consiliul Județean a finanțat acest proiect din banii noștri, de la bugetul județului, deci cu toții vă sprijinim, pentru ca să vă remarcați prin talentul pe care îl aveți! Desigur, esențial este și suportul pe care vi-l asigură cadrele didactice îndrumătoare. Sunt foarte încântat să văd o concretizare a banului public în ceva atât de frumos! Nu e ușor să aduni multe lucruri frumoase la un loc, așa cum s-a întâmplat azi! Și asta vi se datorează vouă, tinerilor artiști, cărora vă mulțumesc în mod deosebit! Mulțumesc și cadrelor didactice care s-au implicat în proiect și celorlalte persoane care au contribuit la această frumoasă realizare“, a declarat președintele CJ Neamț, Constantin Iacoban. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAprobat pe jumătate: After School pe tichete!
Articolul următor70.000 de lei confiscați de la un patron din Grumăzești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.