lemne stivaUn patron de firmă specializată în debitarea și comercializarea materialului lemnos a primit o lovitură zdravănă de la polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Neamț, care i-au făcut un control.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 23.04-17.09.2015, administratorul a primit în depozit circa 267 mc de material lemnos, esență brad, gorun și stejar, fără a avea pentru volumul de lemn recepționat documente de însoțire de la vânzător la achizitor”, a decalarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Prin urmare, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos de aproximativ 70.000 de lei, iar persoana juridică a fost sancționată contravențional cu amendă de 10.000 de lei pentru «primirea, depozitarea și/sau prelucrarea de către deținătorii depozitelor a materialelor lemnoase fără avizele de însoțire ori fără documente echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare», conform art. 19 din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”.

După ce-au extins cercetările, poliţiştii au stabilit că administratorul este suspect de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, iar în prezent ofiţerii continuă investigaţiile şi munca de documentare pentru a proba infracţiunea şi a stabili prejudiciul produs bugetului de stat. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPreşedintele CJ, în mijlocul copiilor, la „Culorile toamnei nemțene“
Articolul următorSpaniolii şi portughezii nu i-au uitat pe… “căpşunari”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.