copii after schoolPlenul Camerei Deputaților a adoptat tacit, miercuri, 28 octombrie, propunerea legislativă pentru modificarea Legii Educației Naționale, care prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul “Școală după școală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, relatează Agerpres.

Valoarea tichetului este stabilită în funcție de indicatorul social de referință și se indexează anual cu indicele de inflație. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev și cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parțial, costurile școlii sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecțiilor, se arată în expunerea de motive.

Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului și se realizează pentru fiecare în parte, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală. Programul “Școală după școală” este asigurat din finanțarea de bază, se mai arată în documentul citat. Școlile sunt cele care decontează serviciul.

Proiectul, inițiat de deputații PNL Raluca Turcan și Claudia Boghicevici, ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2016 – 2017. Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat, decizia finală aparținând Senatului. Termenul pentru dezbatere și vot final – 19 octombrie – fiind depășit, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art. 75 alin. (2) din Constituție și ale art. 113 din Regulamentul Camerei Deputaților. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNecazuri de fost primar: a scăpat de ANI, a dat de DNA! Are probleme de 2,6 milioane €!
Articolul următorPreşedintele CJ, în mijlocul copiilor, la „Culorile toamnei nemțene“
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.