0:00

Pentru prima dată de când derulează campanii preventive împreună, Poliţia Neamţ şi Groupama Asigurări au atras de partea lor Protopopiatul Piatra Neamţ, în ideea ca preoţii să distribuie broşurile cu recomandări preventive în biserici. Ieri, reprezentanţii celor două instituţii implicate în proiect au prezentat campania şi scopul pe care şi l-au propus în perioada aprilie – septembrie 2014 şi anume reducerea numărului de furturi din locuinţe şi din autoturisme şi reducerea numărului de tâlhării.

Preoţii, în campanie împotriva hoţilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Furturile reprezintă majoritatea infracţiunilor sesizate, iar 15,5 % din totalul furturilor sunt din locuinţe, 15% din autoturisme, şi 13,2 % din societăţi comerciale”, a precizat comisarul şef Stelică Bezim, adjunctul şefului IPJ Neamţ. “Prin această campanie ne dorim să conştientizăm cetăţenii să aibă grijă de bunurile lor, începând de la a nu-şi lăsa geanta în maşină la vedere şi continuând cu montarea sistemelor de alarmă la casă, la maşină şi la firmă, mai ales în contextul social actual”.

Campania se intitulează ”Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi!”, iar broşura cu recomandări are pe copertă textul: “Tu acum nu te afli acasă. Şi s-ar putea să nu fim singurii care ştiu asta”.

“Principalele direcții de acțiune sunt reprezentate de transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea către grupurile – țintă de materiale informativ – preventive cu recomandări destinate autoprotecției și organizarea de acțiuni pentru diverse categorii de beneficiari”, a punctat subcomisarul Daria Oatu, şefa  Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Neamţ.

Preoţii, în campanie împotriva hoţilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Poliţiştii vor fi prezenţi la Zilele municipiului Roman, la bâlciurile anuale din Roman şi din Târgu Neamţ, la Zilele Cetăţii Târgu Neamţ, la Sfatul bătrânilor din Taşca, la şedinţele de bloc şi la cele organizate cu pensionarii la fundaţiile de profil. Peste tot le vor explica oamenilor ce măsuri de precauţie să ia ca să nu devină victimele hoţilor şi ce comportament să adopete în situaţia în care sunt abordaţi de indivizi dubioşi. Poliţiştii susţin că principalele greşeli pe care le fac locuitorii judeţului Neamţ sunt faptul că-şi lasă uşile şi ferestrele descuiate chiar şi atunci când pleacă de acasă şi că au încredere în tot felul de vânzători ambulanţi, inspectori de la primărie, angajaţi ai companiilor de utilităţi care nu urmăresc decât să intre în locuinţe, sub diverse pretexte, şi să vadă ce e bun de furat. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCondamnat la 6 ani închisoare Tano Cariddi de Neamț, urmărit general
Articolul următor“Zâmbeşte România”