reclama autocenter

Portret pruteanu

Desfăşurată la finalul anului trecut la Piteşti, cea de a XIX-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arte Plastice şi Decorative a Şcolilor populare de arte şi meserii, a adus în prim plan şi o reprezentată a judeţului Neamţ. Gabriela Mihaela Pruteanu de la Centrul de cultură şi arte „Carmen Saeculare” a participat la acest concurs cu o lucrare portret apreciată de juriu, primind premiul al treilea la secţiunea pictură.

Născută în judeţul Argeş, Gabriela Mihaela Pruteanu, înzestrată cu spirit practic, a căutat mereu să pătrundă tainele micilor meşteşuguri. Astfel, în 2004 a absolvit cursurile Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ secţia cusut-ţesut la clasa doamnei Elena Niţă Ibrian. Interesată şi de pictură, în prezent urmează cursurile de artă plastică, secţia pictură, la clasa profesorului îndrumător Radu Macavei.

Experienţa de lucru a artistei s-a concretizat de-a lungul anilor în mai multe participări la manifestări artistice de gen: expoziţia de artă tradiţională românească (cusături şi măşti populare), Biblioteca Kirileanu, decembrie 2008; expoziţia anuală a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamţ – iunie 2013, secţia pictură; expoziţia de pictură a Centrului Regional de Educaţie Estetică Neamţ, cu tema „Tradiţie şi modernitate”  – noiembrie 2013; expoziţia de fotografie a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamţ –  Foto(etno)grafia, prima ediţie – noiembrie 2013, expoziţia Internaţională de Arte Plastice şi Decorative, ediţia a XIX-a (organizată de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti) , cu tema „Copiii din zona ta”, 2013. Până în prezent, ea a mai obţinut o menţiune la prima ediţie a Concursului FOTO(ETNO)GRAFIA organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. (N.S.)

Articolul precedentDinu Săraru, la 82 de ani
Articolul următorExpoziţie de pictură