reclama autocenter

Jucatorii Ceahlaului aplaudati pentru victorie

Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat stagiul de pregătire din Slovenia și se pregăște de spectacol. Va fi mai întâi show-ul de prezentare a lotului pentru sezonul 2013-2014, programat miercuri, 17 iulie, de la ora 19.30, iar apoi, sâmbătă, de la ora 21.30, va începe show-ul Ligii I, în care fotbaliștii lui Vasile Miriuță vor da piept, în prima etapă, cu Steaua.

Start ezitant cu o victorie de senzație

Primul joc din stagiul sloven a fost cel cu Vorskla Poltava, pierdut cu 0-1, apoi a urmat o nouă înfrângere cu același scor 0-1, în fața gazdelor de la Rudar Velenje. Ambele eșecuri nu prevesteau nimic spectaculos, gustul amar al înfrângerii fiind îndulcit doar de declarațiile tehnicianului Vasile Miriuță: „Creştem în valoare, de la un meci test la altul, dovedim progres, iar rezultatele nu vor întârzia, cu siguranţă, să apară. Suntem pe drumul cel bun“. Ceahlăul a reuşit în Austria contra celor de la Rubin Kazan o victorie de senzație cu scorul de 2-1 (1-0), succes care a revitalizat echipa lui Vasile Miriuţă în cantonamentul acestei perioade pregătitoare. Miercuri seară, la aceeaşi oră la care Steaua învingea Petrolul în Supercupa României, pietrenii obţineau a doua victorie în turneul „amicalelor“ verii, însă adversarul nu a mai fost de același calibru precum Rubin Kazan. După rezultatul „alb“ înregistrat la pauză, elevii antrenorului Vasile Miriuţă au câştigat în actul secund testul cu selecţionata jucătorilor profesionişti, dar liberi de contract, din Slovenia. Stana (în minutul 57), cu un şut frumos de la 20 metri expediat la vinclul porţii adverse, respectiv Jula (în minutul 68, aflat la prima reușită sub culorile Ceahlăului) cu o reluare simplă de la 10 metri, au punctat pentru victoria formației pietrene, cu scorul de 2-0. A fost, însă, așa cum spuneam, o victorie neconcludentă. În ciuda succesului, antrenorul Vasile Miriuţă nu s-a declarat deloc mulţumit de prestaţia propriei echipe. „N-am avut posesie. Suntem într-o perioadă de progres calitativ a jocului, dar în meciul acesta aveam ceva mai multe aşteptări. Mi-aş fi dorit să găsesc la băieţi măcar acea atitudine şi agresivitate pozitivă în joc, la fel cum au arătat în testul precedent cu Rubin Kazan. E drept că rămâne tonusul pozitiv şi bucuria succesului pentru această etapă de pregătire, dar trebuie să recunosc şi faptul că adversarii au avut şi ei ocaziile lor“, a declarat antrenorul principal de pe banca Ceahlăului.

Ultimul test, concludent

Ultimul joc a fost disputat la 40 de kilometri de Dravograd (locaţia perioadei de cantonament pentru fotbaliștii pietreni), în compania grupării poloneze de primă ligă Górnik Zabrze, formaţie care a terminat sezonul precedent de campionat intern pe locul 5. Nemţenii au încheiat stagiul de pregătire din Slovenia cu o remiză în faţa polonezilor. Polonezii au deschis scorul prin Manka în minutul 15, iar Ceahlăul a egalat după pauză prin Constantinescu în minutul 67. În acest ultim joc, s-a conturat și primul 11 pe care Vasile Miriuță va miza la startul noului campionat, care a debutat cu un meci de baraj nebun, în urma căruia Rapidul a rămas în Liga I, după ce a învins-o pe Concordia Chiajna, cu 2-1 după prelungiri: Miron – Dumitraş, Marc, Cânu, Rusu (Gheorghiu), Lucas, Cazan, Husain, Golubovic, Stana (Constantinescu), Jula.

Show de patru ore

La revenirea în țară fotbaliștii Ceahlăului vor avea parte de un show de prezentare, care va dura aproximativ 4 ore, organizat pe data de 17 iulie, de la ora 19.30 pe Stadionul Municipal. În deschidere, maestrul Cristian Țopescu, va comenta o partidă atractivă de fotbal între o selecționată a politicenilor și Ceahlăul 1999, echipa care a reușit să nu piardă acum 14 ani în fața echipei Juventus Torino, în Cupa UEFA Intertoto, din care nu vor lipsi: Câmpeanu, Lefter, Ilie, Marc, Botez, Enache, Mihai Ionescu, sau Şoimaru, antrenați de Viorel Hizo și Toader Șteț. Lotul formației Ceahlăul, pentru sezonul 2013-2014, va fi prezentat timp de jumătate de oră, pe pista stadionului, iar apoi trupele Heaven și Phoenix vor concerta. Spectacolul se va încheia cu intonarea imnului Ceahlăului. Între timp, în sectoarele în care au fost amenajate lojele, va avea loc o prezntare de vinuri cu degustare. Pentru spectacolul de pe 17 iulie, care începe la ora 19.30, pe Stadionul Municipal ”Ceahlăul”, s-au tipărit aproximativ 10.000 de bilete, care au fost scoase încă de săptămâna trecută la vânzare. Prețul acestora este următorul: 10 lei la peluze, 25 lei la tribuna VIP II, Tribuna I (sectoare A, C şi D), 35 lei – Tribuna a II-a, 50 lei – VIP I şi 100 lei – lojă. Biletele se pot procura de la stadion şi punctele amenajate în apropierea Pieţei Centrale şi magazinului ALTEX.

Trei fosti jucatori ai Ceahlaului - Constantin Vadana, Vasile Ungureau si Cristi Vatajelu - Primii doi in conducerea clubului

Golubovic in lupta cu jucatorii stelisti

Vasile Miriuta

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentPSD îi răspunde lui Ursărescu
Articolul următorBacalaureat pe „moșia” lui Stan: Șefă de promoție umilită pentru dreptul la opinie

2 COMENTARII

  1. Vin sa va vad,miercuri! Ar fi senzational sa debutati cu „dreptul” in campionat,adica sa nu pierdeti jocul de debut.

Comments are closed.