cannabisUn bărbat din comuna Todireşti (judeţul Iaşi) a fost arestat preventiv de Tribunalul Judeţean Iași, marţi, 20 octombrie, fiind acuzat de trafic de droguri în formă continuată, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Iaşi.

Procurorii DIICOT au descoperit în locuința lui Ioan Huţanu peste 6 kilograme de cannabis. Întreaga cantitate se pare că urma să ajungă în Belgia.

Ioan Huțanu este acuzat că a înființat cultura de cannabis (60 de plante) în localitatea Todirești (Iași), cultură de care, ca un “agricultor” veritabil, s-a ocupat efectiv până în luna octombrie, când a procedat la recoltarea plantelor pe care le-a transportat și depozitat în locuința sa situată în aceiași localitate. Anchetatorii susțin că el intenționa, după uscarea plantelor de cannabis, să le valorifice pe piața ilicită dintr-un stat european către un alt dealer de droguri aflat în legătura sa infracțională.

“În acest sens, la 15 octombrie, inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacționarea cantității de cannabis recoltată, prețul acesteia, precum și modalitatea de transfer a cantității de cannabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obținerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro”, se arată în comunicatul procurorilor.

DIICOT precizează că sâmbătă, 17 octombrie, în urma percheziției, în imobilul acestuia a fost descoperită și ridicată cantitatea de 6,350 kilograme cannabis. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: Decapotabile „mutilate” de hoţi minori
Articolul următorRomeo Stavarache condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.