decapotabilaDupă ce-au primit reclamaţii în serie de la mai mulţi proprietari de autoturisme din Piatra-Neamţ, polițiștii de investigații criminale, împreună cu cei din cadrul structurii de ordine publică, au organizat o acţiune în zonele preferate de hoţi, în noaptea de 19 spre 20 octombrie. Şi surprizele n-au întârziat să apară.

Au fost prinşi, în flagrant, doi băieţi, cu vârste de 15 şi 16 ani, din Vad, Dragomireşti, care au reuşit să intre în 5 autoturisme, dintre care două decapotabile, până în momentul în care au fost opriţi din „activitate”. Nu au furat decât bani şi cum nu orice şofer îşi lasă portofelul în torpedo au avut de căutat. Şi ca să „cerceteze” locul faptei ori spărgeau geamurile portierelor, ori tăiau prelatele de la decapotabile, provocând pagube de care este clar că nu le păsa deloc. Totuşi, preţul mediu al unei prelate este de 2.500 de lei.

„În urma cercetărilor desfășurate și a extinderii verificărilor s-a stabilit că în activitatea infracțională mai sunt implicați alți doi minori de 14 și 16 ani, tot din localitatea Dragomirești, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, pentru tragerea la răspundere penală și recuperarea prejudiciului”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În ziua de 20 octombrie, la ora 13, ancheta era în plină desfăşurare şi urma să se stabilească exact câte maşini au fost sparte de grupul de minori, care este valoarea pagubelor produse şi câţi bani au reuşit să fure. În cauză s-a deschis un dosar penal sub acuzaţiile de distrugere şi furt. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAm aflat cine „papă” banii nemţenilor! Vă spunem şi dv!
Articolul următorPregătea cannabis pentru Belgia, dar a fost stopat de DIICOT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.