Programul guvernamental de sprijin al persoanelor defavorizate din județul Neamț continuă cu livrarea pachetelor de igienă în 15 localități din județul Neamț. Beneficiarii care sunt în evidența primăriilor primesc un pachet care conține 5 periuțe de dinți, pastă de dinți, un săpun lichid, un șampon pentru copii, un șampon pentru adulți și detergent de rufe. „Instituția Prefectului – Județul Neamț va fi implicată și în anul 2021 în coordonarea activităților privind recepționarea, depozitarea, ținerea evidenței și distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare și produse de igienă în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD. Pentru desfășurarea acestei activități a fost constituit, prin ordin al prefectului, un grup de lucru compus din reprezentanți ai Instituției Prefectului, serviciilor publice deconcentrate și autorităților administrației publice locale. În acest an vor fi livrări atât de produse de igienă, cât și de produse alimentare. Livrarea tranșei III cu produse de igienă a început în data de 21 ianuarie 2021, în 15 localități din județ”, potrivit Prefecturii Neamț.

În județ sunt 44.777 de beneficiari care sunt incluși în acest program, persoane care primesc venit minim garantat, familii care primesc alocație de susținere, persoane aflate temporar în situații critice de viață.

Cele mai multe persoane vulnerabile înscrise în acest program sunt în municipiul Piatra-Neamț, 2.330 de beneficiari, raportat și la numărul mare de locuitori din municipiul reședință de județ.

Tot în urban, la Roman au fost identificate 786 de persoane defavorizate, în timp ce la Târgu Neamț sunt 907, la Bicaz doar 298 și la Roznov 1.520 de persoane.

În mediul rural, cei mai mulți beneficiari sunt în comunele Doljești (1.034), Petricani (1.696),  Pipirig (1.761), Răucești (1.960), Vânători Neamț (1.152), Valea Ursului (1.016). La polul opus, comune cu cei mai puțini beneficiari sunt Văleni (445), Stănița (313), Țibucani (620), Oniceni (487), Ghindăoani (84), Gâdinți (87).

C.I.

Articolul precedentO clasă din învățământul profesional și vocațional va avea 24 de elevi
Articolul următorÎn Neamț sunt încă 62 de persoane pozitive la coronavirus. Mai puțin de 1.000 de bolnavi în secțiile ATI din țară