reclama autocenter

Astăzi, 22 ianuarie, sunt alte 62 de persoane testate pozitiv la coronavirus, din 2.699 de cazuri noi în țară, potrivit Grupului de Comunicare Strategică . Au fost efectuate, de ieri și până astăzi, 23.712 teste RT-PCR (15.012 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.700 la cerere) și 5.899 de teste rapide antigenice, la nivel național.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 199 de pacienți, dintre care 9 în secția ATI, iar șase erau pe suport de ventilare mecanică. În așteptarea rezultatelor la teste mai sunt 42 de pacienți internați.

Rata de infectare a scăzut astăzi până la 1,31 la mie, în județul Neamț. Mai sunt 8 localități care au cele mai multe cazuri active, dar nici una nu mai depășește pragul de 3 la mie. Municipiul Piatra-Neamț este pe primul loc, cu o incidență de 2,76 la mie, potrivit datelor furnizate de Prefectura Neamț:

rata 22ian prefectura

La nivel național s-au înregistrat 74 de decese ale pacienților infectați internați în spitale, între care și din județul Neamț. Numărul bolnavilor pozitivi internați era de 7.968, dintre care 997 în ATI, cifre în scădere.

C.I.

Articolul precedentPrefectura Neamț: Persoane defavorizate din 15 localități primesc produse de igienă
Articolul următorTrei tineri, dintre care unul urmărit național, reținuți pentru spargeri în noaptea de revelion