Un tânăr, de 26 de ani, din Piatra-Neamț, dat în urmărire națională după ce instanța a dispus arestarea lui preventivă pentru furt, a fost găsit de polițiști în trafic, ieri, la Bârgăuani. El este cercetat pentru că împreună cu alți doi complici a furat bunuri dintr-o firmă și dintr-o locuință din Piatra-Neamț, în valoare de 25.000 lei. „Ieri, 21 ianuarie, în baza activităților investigative desfășurate în cauză, tânărul de 26 de ani a fost depistat de polițiști în trafic, în timp ce se deplasa, în calitate de pasager, într-un autoturism pe DN 15 D, în localitatea Bârgăuani. Pe numele celui în cauză era emis un mandat de arestare preventivă de Judecătoria Piatra Neamț, din data de 19 ianuarie 2021, acesta fiind căutat la nivel național”, a precizat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cu o zi înainte, un alt suspect, un bărbat de 29 de ani, din Piatra Șoimului, care a condus mașina în timpul spargerilor din noaptea de revelion, a fost și el prins de polițiști. Al treilea suspect, un tânăr de 32 de ani, din Roznov, a fost prins și arestat încă din data de 8 ianuarie. „Din investigații a reieșit că, în noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021, un bărbat de 29 de ani, din Piatra Șoimului, ar fi transportat cu un autoturism un tânăr de 26 de ani, din Piatra Neamț, și un bărbat de 32 de ani, din Roznov, la o societate comercială din Piatra Neamț, unde, prin folosirea unor chei potrivite, aceștia ar fi pătruns și ar fi sustras, în două rânduri, bani și produse din pește. După comiterea acestor fapte, bărbatul de 29 de ani, i-ar fi transportat la o altă adresă, unde prin forțarea unei ferestre, aceștia ar fi pătruns în locuința unui tânăr de 24 de ani, amplasată la parterul unui imobil. Din incinta locuinței ar fi sustras un laptop, mai multe parfumuri, o consolă de jocuri, precum și 2 sticle de băuturi alcoolice. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 25.000 de lei”, potrivit IPJ Neamț.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului Piatra-Neamț și pentru recuperarea prejudiciului.

În activitățile de prindere a suspecților, polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț au fost sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

C.I.

Articolul precedentÎn Neamț sunt încă 62 de persoane pozitive la coronavirus. Mai puțin de 1.000 de bolnavi în secțiile ATI din țară
Articolul următorNu se mai fac programări la vaccinare în Neamț până în luna martie