reclama autocenter

Reducerea numărului de elevi în clasa a IX-a se aplică atât în învățământul liceal teoretic, cât și în cel profesional și vocațional. Dacă pentru teoretic, o clasă va avea 26 de elevi (de la 28), din toamnă, la filiera profesional-dual și învățământ vocațional reducerea va fi de la 28, la 24 de elevi.

Modificările au fost cuprinse într-un nou ordin al ministrului Educației, care a fost trimis ieri spre publicare în Monitorul Oficial. „Inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat”, se arată în comunicatul de presă al MEC. Prin urmare, planurile de școlarizare vor fi refăcute și inspectoratele şcolare vor transmite Ministerului Educației noile proiecte până la data de 1 februarie 2021. „Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător”, precizează MEC.

Noile modificări au fost făcute la solicitarea profesorilor, elevilor și părinților, după ce din toamnă urmau să dispară mai multe clase de a IX-a, din cauza scăderii numărului de elevi.

În județul Neamț urmau să dispară 25 de clase de a IX-a dacă rămânea structura de 28 elevi pe clasă.

C.I.

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț: Noua secția ATI este la faza autorizației de construire
Articolul următorPrefectura Neamț: Persoane defavorizate din 15 localități primesc produse de igienă