Prefectul George Lazăr a anunțat astăzi, 4 noiembrie, în conferință de presă ultimele cifre, care provoacă fiori: 165 de nemțeni pozitivi Covid în plus față de ieri, dintre care 70 sunt în Piatra-Neamț, ceea ce duce municipiul reședință de județ la o rată de 4,99 cazuri la mie. Spre comparație, în municipiul Roman sunt doar 20 de cazuri noi astăzi și în orașul Târgu Neamț 10, dar aici este clar că s-a testat mai puțin ca la Piatra-Neamț.

Prefectul de Neamț a făcut apel la toți nemțenii să respecte regula purtării măștii peste tot în aer liber și să păstreze pe cât posibil distanța fizică, măsuri care ar trebui, în opinia autorităților, să evite intrarea în carantină: „De astăzi, se intensifică controalele IPJ, IJJ, ISU, ISCTR în județ. Îi rog pe cetățenii județului Neamț, pe cei din domeniul horeca, din domeniul transporturilor, să respecte măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. Acțiunile structurilor MAI vor fi intensificate în toate orașele și comunele unde este o rată mare de îmbolnăvire. Se merge pe prevenție, așa este corect. Dar, începând de astăzi, se va ajunge ca după ce se constată o abatere și se aplică o sancțiune, DSP Neamț să suspende temporar activitatea acelei locații de tip horeca unde nu se respectă toate măsurile. Nu vrem să ajungem în situația de a carantina localități din județul Neamț!”.

Măsuri de informare vor continua în toate localitățile care au o rată de infectare de peste 3 la mie, prin mesaje RO ALERT transmise de ISU, prin acțiuni de informare cu mesaje audio transmise din autospecialele ISU.

Vă prezentăm rata de infectare pe fiecare localitate, transmisă de Prefectura Neamț:

4nov rata prefectura 4.11.2020

C.I.

Articolul precedentAsociația „Metro Ușor” cere salvarea rețelei de troleibuz din Piatra Neamț
Articolul următorSituație critică în secția ATI Piatra-Neamț

1 COMENTARIU

Comments are closed.