Peste 100 de persoane infectate cu noul coronavirus pe zi ar însemna transmitere comunitară și atunci s-ar pune problema carantinării zonale, a declarat astăzi, 3 august, prefectul de Neamț, George Lazăr. Invitat la emisiunea „Cafeaua de dimineață”, prefectul George Lazăr a precizat că în acest moment sunt câteva focare închise, dar nu se pune problema declarării carantinei în vreo localitate: „Nu avem o extindere comunitată îngrijorătoare astăzi. Avem câteva focare, închise după cum au evaluat medicii epidemiologi, cel de la Căminul de bătrâni Roznov, altul nu foarte mare, în perimetru închis, la Mănăstirea Văratec și alte focare mici. În zonele Târgu Neamț și Roman avem cazuri în creștere, dar nu este un prag care să pună probleme, care să conducă spre ideea că ar putea fi carantinată o zonă sau alta. Dacă vom avea cazuri în creștere care să pună probleme în anchete epidemiologice, putem avea un scenariu în care o zonă sau alta să intre în carantină. Depinde cum va evolua situația în următoarele săptămâni, dar măsurile care se pot lua în viitorul apropiat sunt măsuri de prevenire, nu luate împotriva cuiva, de ordin administrativ sau politic. La peste 100 de cazuri pe zi ar însemna transmitere comunitară și analizăm carantina zonală”.  Una din măsurile care vor fi analizate astăzi de autoritățile nemțene vizează obligativitatea purtării măștii în zonele publice deschise aglomerate.

Creșterea numărului de cazuri din ultima vreme a impus revenirea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț la statutul de spital exclusiv Covid, după trei săptămâni în care au putut fi internați și alți bolnavi.

C.I.

Articolul precedentEugen Țapu-Nazare, PNL: ”Modernizarea serviciilor de sănătate prin fonduri nerambursabile substanțiale
Articolul următorDoi tineri în stare gravă, unul a fost bătut, celălalt înjunghiat pentru că a apărat o femeie