0:00

Doi tineri în stare gravă, unul a fost bătut, celălalt înjunghiat pentru că a apărat o femeie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă agresiuni grave au avut loc în week-end, iar victimele, doi tineri de 29 și 22 de ani, sunt în stare critică. Primul conflict s-a consumat pe teresa unui bar din Rediu, unde s-au încăierat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 39 de ani, toți din localitate. A fost o bătaie generală, pe fondul consumului de alcool, iar cei 4 s-au agresat reciproc: s-au lovit cu pumnii și s-au îmbrâncit . Unul dintre ei, cel în vârstă de 29 de ani, s-a dezechilibrat după o lovitură și a căzut cu capul de o placă de beton.  A fost preluat de o ambulanță și transportat la un spital din Iași, după ce-a fost stabilizat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Diagnosticul stability nu este încurajator: traumatism cranio-cerebral închis, comă de gradul III-IV. Cel care l-a lovit, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost reținut de polițiști, sub acuzațiile de lovire și tulburarea liniștii publice. Ieri, 2 august, a fost prezentat procurorului de caz, care a dispus plasarea lui sub control judiciar.

A doua agresiune a avut loc pe o stradă din Târgu Neamț, puțin după miezul nopții. ”Din primele cercetări a rezultat faptul că în timp ce o tânără de 28 de ani se deplasa pe o stradă din oraș a fost acostată de către fostul ei concubin, de 22 de ani, din Vânători Neamț, care pe fondul unui conflict mai vechi, ar fi lovit-o”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În conflict a intervenit un alt tânăr de 22 de ani, din Răucești, care i-a luat apărarea tinerei bătute. În acel moment, agresorul a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe tânărul cu spirit civic. Acesta a fost transportat la spital, în stare gravă. Deocamdată, pentru că n-au primit concluziile medico-legale, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru lovire. Agresorul a reușit să fugă și este căutat de polițiști.

C.M.

Articolul precedentPrefectul de Neamț: „La peste 100 de cazuri coronavirus pe zi analizăm carantina zonală”
Articolul următor3000 de candidați s-au înscris la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău