Poștașii pregătesc de proteste de stradă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Poștașii din Neamț și-au strigat nemulțumirile în cadul Comisiei de Dialog Social. Ei au fost ascultați de reprezentanți ai mai multor servicii deconcentrate și de subprefectul Gheorghe Neculae. Liderii de sindicat amenință cu proteste de stradă, dacă managerul general al Companiei Naționale Poșta Română nu va fi demis. Mai mult, aceștia vor să-și recapete vechiul sediu în care poșta din Piatra Neamț a funcționat zeci de ani. Poștașii sunt nemulțumiți şi de modul în care conducerea Poștei a ales să facă economie, adică să concedieze oameni, în condițiile în care, spun poștașii, managerul general al companiei are un salariu lunar de 12.000 de euro. Liderii poștașilor din Neamț și-ar fi dorit ca revendicările lor să fie preluate de parlamentari în speranța că strigătul lor se va auzi și în Parlamentul României.

”Dacă sunt probleme care se pot rezolva la nivel local, noi cu siguranță ne vom implica. Vom transmite documentele cu nemulțumirile dvs. și la Parlament pentru că au și o latura legislativă. Cât privește clădire Poștei din Piatra Neamț vom încerca să vedem despre ce este vorba și vom purta corespondență cu toate instituțiile abilitate. Este anormal ca această clădire de patrimoniu să fie închisă de 5 ani, iar Poșta să plătească atât de mult chirie, este o cheltuială nejustificată”, a spus Gheorghe Neculae, subprefect al județului Neamț.

”Noi am solicitat și participarea parlamentarilor de Neamț, ar fi fost cei care ar fi putut să preia aceste nemulțumiri și să le transmită mai departe. Era bine dacă erau aici pentru că încă ne reprezintă în Parlament prin votul nostru al tuturor. Noi protestăm ca să-i obligăm pe unii să respecte legea. Poșta Română era o companie fanion și datorită managementului defectuos se duce de râpă. Și anul trecut am invitat parlamentarii și n-am primit niciun răspuns. Dl. Marian Enache ar fi putut să vină mai ales că a fost director administrativ al Companiei Poșta Română. În 2009, în Neamț, Poșta avea peste 700 de salariați. Acum mai sunt 567, cu un salariu între 1.100 și 1.200 de lei și scot bani din buzunar pentru a cumpăra consumabile  și beneficiază de concediu de odihnă formal din cauza lipsei de personal. Vă dau un singur exemplu, în comuna Tazlău, la 3.000 de locuitori acum este un singur poștaș și înainte erau 5. În cel mai scurt timp vom anunța calendarul de acțiuni de protest, cert este însă că pe data de 7 mai un grup de 50 de poștași vor picheta Prefectura. Nu vom ceda, se va ajunge la blocarea activității până nu va fi demis directorul general al companiei. În Neamț, poșta stă cu chirie și s-au cheltuit peste 500.000 de euro din 2009. Cu acești bani, reparam clădirea Poștei, clădire de patrimoniu. De ce nu s-a mai întâmplat nimic? Trei ani au trecut până au fost gata documentele pentru a scoate la licitație lucrările de reparații. Se pare că acestea nu au fost bune și licitația nu s-a mai ținut. Sau cineva a avut interes să stăm la Mall cu o chirie enormă”, a spus liderul de sindicat Compania Poșta Română, filiala Neamț, Vasile Trifescu. (I. CĂLIN)

Articolul precedentAtenție la mormintele din asfalt
Articolul următorMai este derectori la pedale