Dacă eram obișnuiți ca să videm derectori în mașinoaie negre cu bări de inox, acuma ne-am mai schimbat părerea, după ce l-am văzut pe dom derector Chirilă călare pe bicicletă. Noi zicem că e de bine, că face omu mișcare, agită organele să nu se usuce, bașca dă și un egzemplu pozitiv pentru alți contemporani să mai lase agregatele-n garaje ca să-i vază lumea că fac un pic de efort. Acuma că bicicleta domniei sale era roșie ca și steagu partidului e din politica de marketing, care l-o pătruns până la șosete, evident asortate și ele la cromatica social democrată. Una peste alta, dom derector o cules laude în calitate de ecologist, sportiv și vecin, ceea ce electoral, am zice noi, îi dă speranțe de mai bine.

 Și dacă tot s-o declanșat campania, nu de arături, ci aia electorală, ne-am pregătit să nu vedem tractoare și creștini cu scule, cât mai cu seamă banere peste drumuri, cu mesaje care să gâdile neuronal electoratului lehmătuit. Și dacă pînă acuma dumele cu trăitul bine, aproape de om, tară ca afară… și altele de genu o convins ceva-ceva, de data asta pesedeul vrea să fim mândri că suntem români, adică săraci și fudui. Acuma, nu am stat să numărăm câte pânze din astea pictate or apărut peste noapte, dar oricum ale pesedeului erau cam singurele, semn că celelante lucră la autorizațiile de amplasare, și credem că nu-i ușor să fii opozant și să-ți dea unu aflat la putere o țidulă din asta.

 Aflăm de la cumătra noastră den celălant municipiu, că dom premare de acolo iar e bășicat pă colegii dă presă. Că la conferințăle de presă, se repede să facă împărțeala în gazetari buni și răi, după cum se supun sau nu la indicățiile trasmise discret pe supt streșini. Care nu percutează la indicății, cică li se anunță numai zile de marți cu ceasuri rele, bașca vreo câteva vineri treișpe supliment pentru cei ce și înjură primăria. Acuma, râdem, glumim, dar parcă când e vorba de luat în bețe și pus pe căprării ar cam trebui ca să se probeze niște calități de breaslă. Asta una. Pe de altă parte, gazetarii care se respectă nu scrie ode și imnuri, ci sunt cu geana pe soțietate, așa că dom Leo fiind ales … nu are ce face, e-n cătarea pixului. Oricum, noi nu ne mirăm că mai sunt tablouri cu domnia sa pe ici colo ca să se vază când trece la fotoliu și nu ne-am mira defel dacă ar fi și pă străzi în municipiu… că mai avem cleienți care s-o suit pe scară cu pantalonii perforați în zone umbroase.

Articolul precedentPoștașii pregătesc de proteste de stradă
Articolul următorCreșele, „atentat” la buzunarele părinților?