portofel-pierdutO femeie din Piatra-Neamț și-a uitat portofelul pe o bancă din zona Școlii nr. 2, în seara de 27 septembrie. Norocul ei a fost că plutonierul major Liviu Constantin, din cadrul Jandarmeriei Neamț, a trecut chiar pe lângă banca respectivă în drumul său spre serviciu.

”Subofiţerul, văzând că nimeni nu îşi revendică bunul pierdut, l-a ridicat şi a constatat că în portofel se găseau două acte de identitate, carduri şi aproximativ 200 de lei”, a declarat locotenentul Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

”În acel moment, acesta s-a deplasat la locul de muncă pentru a nu întârzia la serviciu şi a raportat şefilor lui despre găsirea unui portofel, iar după ce a intrat în serviciu, militarul s-a deplasat pe bulevardul Traian la una din adresele observate în actele de identitate pentru a găsi persoana în cauză şi pentru a-i preda cele găsite”.

Exact când a ajuns în fața blocului menționat în actul de identitate, jandarmul a întâlnit femeia care-și căuta disperată portofelul. Militarul s-a convins că ea este proprietara portmoneului, a cardurilor și a actelor din interior și i le-a predat. Bineînțeles, femeia i-a mulțumit pentru gestul său.

Nu este pentru prima oară când oamenii care pierd sau uită bani în diverse locuri au noroc ca jandarmii să treacă exact pe acolo și să-i recupereze. S-a întâmplat în parcarea Kaufland Piatra-Neamț, unde un militar a găsit o sumă importantă, dar și la Bicaz, unde o femeie a scos bani de pe card și a uitat să-i ia din fanta bancomatului. (C.M.)