roman-palatul-nevruzziDupă ce, în ședința din 24 august, consilierii județeni au aprobat cofinanțarea mai multor proiecte pentru reabilitarea unor muzee din județ, în ordinara din 30 septembrie vine rândul Muzeului de Istorie din Roman (Casa „Nevruzzi”) să primească o veste bună. Pe ordinea de zi este inclus proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului de Istorie Roman – Casa Nevruzzi”, în valoare totală de 5.355.784,40 lei (inclusiv TVA).

„Consiliul Județean Neamț dorește să depună o cerere pentru obținerea unei finanțări din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 ”, este precizat în expunerea de motive aferentă proiectului.

Dacă vor vota respectivul proiect de hotărâre, consilierii sunt de acord și cu asigurarea cofinanțării de 2% din banii județului (107.115,69 lei), dar și a tuturor cheltuielilor neeligibile aferente proiectului de reabilitare a muzeului și a eventualelor cheltuieli conexe ce pot apărea pe parcurs. Printre lucrările de reabilitare se numără: restaurarea și conservarea integrală a fațadelor, construirea a 20 de casete de expunere ce vor fi montate de-a lungul pereților holurilor laterale și scărilor, realizarea a 20 de panouri mobile, pentru a configura spațiul disponibil din „Sala Unirii”, refacerea instalațiilor audio-video și transformarea unui birou de la parter în grup sanitar destinat persoanelor cu nevoi speciale. Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 18 luni, iar depunerea proiectului pentru a obține finanțarea se poate face până pe 25 noiembrie, ora 12:00. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI: Echipe din Bacău, Iaşi şi Suceava, în turul al IV-lea
Articolul următorPortofel găsit de un jandarm din Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.