pompieri premiati 01Primăria Tazlău i-a premiat pe foştii pompieri din comună, precum şi pe actualii membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul unei ceremonii, care a avut loc, pe 8 septembrie, de ziua comunei.

Pentru munca pe care au depus-o în scopul de a proteja bunurile sătenilor şi de a le salva vieţile, foştii membri SVSU au primit diplome de recunoştinţă, iar actualii – în afară de diplome, felicitări şi îndemnul de a munci cu aceeaşi pasiune şi de acum încolo.

La activitate a participat locotenent-colonelul Bogdan-Liviu Jinga, şeful Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei din cadrul ISU Neamţ, responsabil cu pregătirea membrilor SVSU ale localităţilor de pe teritoriul judeţului Neamţ.

pompieri premiati 02Înainte de premierea celor 20 de pompieri voluntari (10 foşti salvatori şi 10 salvatori care se implică astăzi în activităţi de gestionare a situaţiilor de urgenţă), locotenent-colonelul Bogdan-Liviu Jinga a declarat:

„Ne bucurăm că autorităţile locale au înţeles dezideratul principal – prioritatea salvării vieţii, realizând un asemenea serviciu, obţinând o autospecială de intervenţie, şi de faptul că oamenii din acest serviciu colaborează atât de bine cu unitatea noastră pentru a veni în sprijinul dv, când situaţia o impune. Totodată, vă reamintesc faptul că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară, la nivel naţional, o campanie numită Vreau să fiu voluntar, prin care, noi, cadrele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, îi informăm pe cetăţeni că au posibilitatea să se alăture nouă şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în activitatea pe care o desfăşurăm, aceea de protecţie a vieţii şi bunurilor materiale care sunt sau pot fi afectate de o situaţie de urgenţă”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentMaşină zdrobită de un cap de pod la Bicaz Chei, 3 victime
Articolul următorCARPATCEMENT: Proiecte pentru apropierea de comunităţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.