CARPATCEMENT: Proiecte pentru apropierea de comunităţi, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Prima parte a anului 2015 a reprezentat continuarea apropierii de comunitățile noastre de la Fieni (Dâmbovița), Tașca (Neamț) și Șoimuș-Băița (Hunedoara). Pe lângă activitățile curente prin care ne implicăm în aceste comunități, și nu sunt puține acestea pentru că fabricile noastre reprezintă cel mai mare agent economic local, Carpatcement Holding a desfățurat o serie de acțiuni pro-active care să vina în întâmpinarea nevoilor din aceste comunități.

Proiectele din anii trecuți au fost continuate la un nivel sporit anul acesta. Astfel, cele două întâlniri de consultare locală, cu reprezentanții autorităților și ai presei, au adus la masa dialogului mai mulți participanți decât în anii trecuți. Am avut plăcerea de a-i avea alături de noi la cele trei întâlniri Sfatul Bătrânilor din comunități pe reprezentanți ai consiliilor județene, prefecturilor, primăriilor, Poliției, inspectoratelor școlare, unor școli și licee, Direcțiilor pentru Cultură și ai celor pentru Tineret și Sport, ai Camerelor de Comerț, ai autorităților de mediu și ai celor pentru ocuparea forței de muncă și, nu în ultimul rând, ai Bisericii. Atât din întâlnirile cu autoritățile, cât și din cele cu presa, am aflat problemele și prioritățile din aceste comunități, fie că este vorba de lipsa locurilor de muncă sau de întărirea sistemului educațional.

CARPATCEMENT: Proiecte pentru apropierea de comunităţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, am reușit să creștem proiectele educaționale cum sunt Acces la Educație și Tinerii Gardieni ai Mediului. În cadrul primului proiect, elevii școlilor din cele trei localități au beneficiat de activități educative non-formale, iar câștigătorii concursului de eseuri lansat la edițiile precedente au fost premiați cu electronice și cărți. La fel, echipele de tineri gardieni ai mediului au beneficiat de câte o vizita în fabricile de ciment, acolo unde au participat direct la măsurarea indicatorilor de mediu de către specialiști.

Începând din septembrie, Carpatcement va începe pregătirea celei de-a doua părți a activităților de consultare a reprezentanților comunităților gazdă, care vor însemna practic noi întâlniri în comunități și continuarea celor două proiecte educaționale menționate mai sus, plus organizarea Orei de Voluntariat 2015.

La cele două Sfaturi așteptăm o prezență cel puțin la fel de consistentă ca în prima parte a anului, iar pe elevii participanți în proiectul Tinerii Gardieni ai Mediului îi așteptăm pentru alte 3 vizite în fabrici. De asemenea, suntem nerăbdători să ne revedem cu elevii de la școlile din Fieni, Tașca și Șoimuș-Băița, pentru a vedea cum le-au folosit lecțiile de educație non-formală din primăvara, precum și ce sugestii au pentru noi în vederea unor acțiuni comune viitoare.

Nu în ultimul rând, ne propunem ca proiectul Ora de Voluntariat să ajungă și anul acesta la cât mai mulți elevi din județele Dâmbovița, Neamț și Hunedoara, care sunt încurajați să desfășoare o oră de voluntariat în orice domeniu doresc pentru comunitățile lor. Nu doar comunitatea ar avea de câștigat în acest fel, ci și elevii înșiși, care sperăm să se apropie cât mai mult de o activitate extrem de utilă dezvoltării lor ca oameni și, mai târziu, ca profesioniști într-un domeniu sau altul. De altfel, ne dorim să lansăm pe această cale un apel către toate școlile și liceele din cele trei județe să se înscrie în acest concurs, ale cărui detalii vor fi comunicate odată cu începere anului școlar, atât în școlile lor, cât și prin intermediul Inspectoratelor Școlare”.

Despre Grupul HeidelbergCement

CARPATCEMENT: Proiecte pentru apropierea de comunităţi, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, unde este prezent în producția de ciment, betoane și agregate prin CARPATCEMENT HOLDING S.A., CARPAT BETON S.R.L. și CARPAT AGREGATE S.A. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovatoare și au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajați în 2.300 de locații, în peste 40 de țări din întreaga lume”.

Articolul precedentPompierii voluntari, premiaţi la ziua comunei Tazlău
Articolul următorFals agent de asigurare depistat de poliţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.