0:00

Ieri, 15 august, modulul naţional al pompierilor români aflaţi voluntar în misiune în Franţa, au executat operațiuni de stingere în zona Chapelle Saint Blaise, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

36 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere incendii de pădure,  2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz au acţionat în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux.  „Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor. Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau  în identificarea și lichidarea focarelor ascunse. În aceste zile solicitante pentru pompierii români, în afară de suportul continuu al autorităților franceze, un real sprijin a fost oferit și de voluntarii care au adus colegilor noștri apă, alimente și obiecte de uz sanitar”, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Angela Croitoru

Foto: IGSU

Articolul precedentSpectacol de calitate la lansarea CD-ului “La casa bunicilor”
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „Guvernul României, condus de premierul liberal Nicolae Ciucă investește 1,4 miliarde de lei pentru dezvoltarea județului Neamț”