Un spectacol de zile mari la lansarea primului CD al îndrăgitelor cîntărețe de muzică muzică populară Maria și Ingrid Cornea, din Piatra –Neamț, vă este oferit de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, în colaborare cu Consiliul Județean Neamț, unde are loc evenimentul joi, 18 august, cu începere de la ora 18,00, în Sala Calistrat Hogaș.

Spectacol de calitate la lansarea CD-ului “La casa bunicilor”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alături de Maria și Ingrid Cornea vor fi Mioara Velicu și Georgiana Onuți, Georgiana Șerban Axinte, Laura Haidău, Simona Manolache, Laurențiu Marian, Marius Dochița, Ansamblurile folclorice Floricică de la munte și Codrii Neamțului și Grupurile Vocale Sânzienele și Floare de colț.

Spectacolul intitulat “La casa bunicilor” poartă numele muzeului etnografic organizat în casa părintească de la Mitocul Bălan, comuna Crăcăoani, de către Maria Cornea, pasionată de folclor și tradiții. Mai multe detalii despre acest muzeu, o mărturie a tradițiilor din Moldova, din ultimul secol, găsiți aici.

Spectacol de calitate la lansarea CD-ului “La casa bunicilor”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

CD-ul conține melodii populare compuse special pentru duetul Maria și Ingrid, bunică și nepoată, piese care vorbesc despre dragostea pentru cei dragi, despre frumusețe și păstrarea tradițiilor și spiritualității noastre creștin-ortodoxe.

Angela Croitoru

Articolul precedentAcţiune Blitz a poliției pe drumul naţional la Bălţăteşti
Articolul următorPompierii români intervin la Chapelle Saint Blaise, în Franţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.