pietricica turism

După luni întregi de verificări, pompierii au stabilit că atât barul ”Bistro” de lângă biserica de la gară, din Piatra-Neamț, cât și depozitul firmei ”Maluco” din Târgu Neamț au fost incendiate intenționat. De acum încolo este treaba polițiștilor să stabilească cine a pus focul.

Barul din Piatra-Neamț, refăcut între timp, a ars în seara de 22 septembrie 2018, când erau clienți în local. Martorii au spus, din start, că focul a plecat din zona băii. Au ars acoperișul, în suprafață de 120 mp, tavanul din rigips, trei aparate de jocuri electronice și bunuri din interiorul localului. Pagubele nu se compară cu cele de la depozitul firmei Maluco, din Târgu Neamț, distrus de un incendiu puternic, în seara de 8 octombrie. Focul a fost generalizat, pe întreaga suprafață a depozitului care avea aproximativ 500 de metri pătrați, iar pompierilor le-au trebuit 5 ore pentru a localiza, în primă fază, și pentru a lichida, ulterior, incendiul. Construcția, ridicată pe structură din lemn și acoperită cu azbociment a ars în întregime. În interior, erau materiale de construcții pentru finisaje, instalații, anvelope, acumulatori, lubrifianți și alte consumabile auto. În exteriorul clădirii, erau 20 mc de cherestea, lambriu PVC și alte materiale de construcții care, de asemenea, au ars. Valoarea pagubelor , încă estimată, pentru că nu a fost stabilită pe baza unor calcule exacte, este de circa 700.000 de lei, iar firma nu era asigurată.

Astăzi, 10 ianuarie, patronul firmei a declarat că nu are dușmani și, prin urmare, nu știe cine ar fi putut să incendieze depozitul. Între timp, Maluco și-a reluat activitatea.

Cristina MIRCEA