Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi dă asigurări că, la această oră, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se derulează normal, fără blocaje cauzate de starea vremii. Carosabilul este umed cu zăpadă frământată în strat de 1-3 centimetri în Galați și Vrancea şi doar umed în rest. Cerul este acoperit, cu precipitații sub formă de ninsoare în toată Moldova, cu viscol la sol în Galați și Vrancea, iar temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade la Galați și -12 grade la Suceava.

„Pe drumurile naționale din regiune sunt acțiune 115 autoutilaje, iar pe timpul nopții s-a acționat în special preventiv, cu antiderapant, în sudul și centrul regiunii. În continuare, până vineri, 11 ianuarie, ora 11:00, meteorologii anunță ninsori abundente pe raza tuturor județelor din aria de administrare a DRDP Iași. În intervalul menționat, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova”, precizează DRDP Iaşi.

„Drept urmare, reluăm avertismentul la adresa conducătorilor auto de a circula prudent pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”, potrivit aceleaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: DRDP Iaşi)

Articolul precedentCod galben de ninsori și viscol în Moldova
Articolul următorPompierii au stabilit: un depozit din Târgu Neamț și un bar au fost incendiate intenționat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.