pietricica turism

Vineri, 11 noiembrie, premergător evenimentelor care se vor desfășura de Ziua Pompierilor din România, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava, au fost avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, șapte pompieri militari, pentru rezultatele excepționale în îndeplinirea atribuțiilor specifice, potrivit unui comunicat al ISU Suceava.

“Astfel, în temeiul Ordinului Viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea și al inspectorului general al  IGSU, colonelul dr. Nicolae Cornea, inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, a oferit tresele pentru 2 ofițeri (de la gradul de maior la locotenent-colonel și de la gradul de locotenent la căpitan) și 5 subofițeri (patru plutonieri majori la gradul de plutonieri adjutanți și un plutonier la gradul de plutonier major)”, se menţionează în comunicatul semnat de plt. Adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Tot în acest cadru festiv, inspectorul șef a conferit/acordat, pentru 4 pompieri militari, Plachete onorifice, Distincții de serviciu-insigne simbol și Insigne onorifice — Pompier de onoare al județului Suceava și Salvator de onoare al județului Suceava,pentru rezultatele obținute.

De asemenea, pentru efortul depus la promovarea valorilor pompierilor militari, onoarea și demnitatea manifestate pe timpul desfășurării activității profesionale, au fost acordate diplome de merit pentru 105 cadre militare din întreg efectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava.

Nu în cele din urmă, publicația Agenda Pompierului a acordat diplome de merit și insigne Cavaler al frontului incandescent pentru 11 pompieri militari suceveni.

La final, preotul militar Ovidiu Iacob a ținut un cuvânt duhovnicesc celor prezenți și a lansat din nou invitația la evenimentele care se vor desfășura duminică – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România (la sediul inspectoratului și în parcarea Iulius Mall), și marți — 15 septembrie, Sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul pompierilor (la Biserica Militară). (ZCH NEWS)