politie frontiera masina 02Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat patru cetățeni afgani, care au încercat să intre ilegal în România, se precizează într-un comunicat de presă. Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui, din declarația persoanelor în cauză a reieșit că acestea au trecut râul Prut înot, cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

“Acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat o persoană de sex masculin ce se deplasa pe jos, dinspre malul râului Prut către localitatea Râșești. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că persoana în cauză este un cetățean afgan, în vârstă de 27 de ani, care încerca să intre ilegal în România după ce traversase înot râul Prut. Câteva ore mai târziu, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au depistat în apropiere de localitatea de frontieră Valea Grecului, județul Vaslui, trei persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă. În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii noștri a reieșit că sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani”, precizează un comunicat de presă remis vineri, 11 septembrie, de STPF Vaslui.

Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele celor 4 bărbați lucrări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordurilor încheiate între România și Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor persoanele vor fi predate autorităților de frontiera ale statului vecin. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDeclarații istorice la PNL Neamț
Articolul următorPompieri avansaţi în grad de ziua lor GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.