0:00

Pompier lovit cu pumnul în timp ce stingea un incendiu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn subofițer din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț a fost lovit cu pumnul, în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu izbucnit la o locuință din Săvinești. Echipajele (10 subofițeri, cu două autospeciale și un autocamion) au plecat la intervenție, duminică seara, la câteva minute după ora 20. Focul izbucnise la o bucătărie, din cauza coșului de fum, iar flăcările au afectat acoperișul, pe o suprafață de 40 mp. De asemenea, a fost deteriorat tavanul, confecționat din gips carton, obiecte mobilierul de bucătărie și documentele personale ale proprierarului – conform constatărilor făcute de cadrele ISU.

Culmea este că nu proprietarul a fost nemulțumit de modul în care au acționat pompierii, ci un vecin, care venise să se uite și căruia i s-a părut că unul dintre subofițeri nu face treabă bună, așa că l-a lovit cu pumnul. Și cum tot pățitul e priceput, de data asta pompierul a fost audiat imediat, iar polițiștii au sesizat Parchetul Militar Iași, instituția competentă să facă anchetă în astfel de cazuri.

Reamintim că problemele colonelului Ioan Nițică, aflat și acum la dispoziția șefului IGSU, s-au tras tot de la un ultraj, cu precizarea că pompierul care a fost atunci atacat cu un cuțit a refuzat să fie audiat de polițiști. Parchetul Militar Iași n-a putut fi sesizat imediat, în lipsa unei declarații, iar colonelul Nițică a fost acuzat de ”omisiunea sesizării”. Și procesul nu s-a încheiat încă.

C.M.

Articolul precedentPrimăria şi Publiserv se gândesc şi la străzi! Nu e rău!
Articolul următorDoi tineri intoxicați au refuzat îngrijirile în UPU
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.