0:00

O tânără de 20 de ani, din Piatra-Neamț, a ajuns la spital, în data de 10 martie, după ce a înghițit mai multe pastile dintr-un medicament cu efect antidepresiv. Ea a spus cadrelor medicale din Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) Piatra-Neamț că ar fi luat 17 capsule de Xanax. Cel mai probabil, fata a înghițit mult mai puține, întrucât starea ei nu era atât de gravă, motiv pentru care a refuzat internarea. Luat în exces, medicamentul dă stări de somnolență, amețeală, confuzie, respirație dificilă, și nu este recomandat pentru perioade îndelungate, deoarece dă dependență.

Doi tineri intoxicați au refuzat îngrijirile în UPU, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDuminică, 11 martie, un alt tânăr a refuzat să primească îngrijiri medicale după ce a fost adus la UPU, în stare confuzională. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, din Roznov, era intoxicat cu prenandez, dar în mod voit după propriile spuse. Și cum acesta se simțea bine în starea euforică provocată de inhalarea substanței, el a părăsit spitalul înainte să primească primul ajutor și fără avizul cadrelor medicale.

Doi tineri intoxicați au refuzat îngrijirile în UPU, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pacientul a fost adus la spital din loc public, inhalase o cantitate mică de substanță, însă a refuzat internarea”, ne-a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Prenandezul este folosit ca un fel de drog de mulți tineri ai străzii și dă, la rândul lui, dependență, fiind folosit de aceștia fiindcă este accesibil. În timp, inhalarea prenandezului provoacă iritații ale aparatului respirator, afectează sistemul nervos, circulația sangvină. (C.I.)

Articolul precedentPompier lovit cu pumnul în timp ce stingea un incendiu
Articolul următorSecretarul Primăriei Zănești a împușcat gardul vecinului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.