Farcasanu

• Mircea Pintilie și Mihai Fărcășanu și-au tras locuințe de serviciu pe când erau vicepreședinți de județ

• primul este, azi, simplu consilier PDL, al doilea nici măcar nu mai e în Consiliu

• niciunul n-a renunțat însă la locuința de serviciu

• șeful Consiliului Județean se plânge că n-are locuințe pentru medici, dar tolerează situația

Ziarul Ceahlăul marcă înregistrată a început o anchetă privind locuințele de serviciu la diferite instituții din Neamț. Cum era și firesc, am început de la cea mai importantă din ele, Consiliul Județean Neamț, de unde, de aproape un an de zile, ni se vorbește despre corectitudine, luptă împotriva corupției, intransigență și grijă față de cetățean și banul public. Tocmai la această instituție am găsit două situații, care sfidează tocmai corectitudinea, lupta împotriva corupției și grija față de cetățean și banul public.

La un moment dat, în Consiliul Județean a demarat operațiunea ”Pomanagiii”. Pe principiul sănătos, conform căruia, dacă ai prins o funcție – vicepreședinte, în cazul nostru – musai să-ți tragi partea leului, a pintileului, și să primești o locuință de serviciu. Avantaj serviciu, vorba lui Toma Caragiu. În condițiile în care sunt medici care nu vin la Piatra Neamț pentru că n-au unde sta și nu-și permit să plătească chirie din salariul de la Spitalul Județean, în condițiile în care angajați ai Consiliului Județean așteaptă pe listele regulamentare să primească ceva-ceva de la primărie, că-s tineri și cu putere de muncă, două personaje politice de calibru, altfel simpatice în viața cotidiană – Mircea Pintilie, de la PDL și Mihai Fărcășanu, fost PP-DD – au primit câte un apartament. Mircea Pintilie, actualmente consilier județean, a fost vicepreședinte CJ în mandatul lui Vasile Pruteanu, ba, la momentul suspendării acestuia, chiar președinte interimar de județ. Mihai Fărcășanu a venit vice în mandatul lui Culiță Tărâță și, ulterior, a pierdut locul din CJ. Amândoi s-au folosit de efectele unor hotărâri ale Consiliului Local Piatra Neamț, dovadă că Gheorghe Ștefan a știut să-și răsplătească bine colaboratorii din Consiliul Județean. Și și-au tras apartamente.

L-am întrebat pe Mircea Pintilie cum e cu locuințele date de primărie CJ-ului, cu titlu ”de serviciu”. Și-a amintit, selectiv, că ”au fost două apartamente”. Că unul a fost repartizat unei doamne care asigura secretariatul la vremea aceea, iar celălalt unei actrițe de la TT, unde a ieșit scandal. ”Nu s-au dat mai multe. Atâtea au venit. Au venit cu dedicație. Dedicație… de fapt asta a fost cererea”, a declarat dl. Pintilie. Consevent altui principiu – gura păcătosului adevăr grăiește -, dl. Pintilie a omis să-și amintească despre apartamentul nr. 62, la mansarda blocului B6, sc. C, de pe str. Anton Vorel, pe care și l-a repartizat, cu concursul propriilor colaboratori, exact pe data de 09.01.2012, în baza HCL 422/21.12.2011.

Mihai Fărcășanu, și el, nu putea să nu urmeze exemplul colegului de coabitare de la PDL. În 2012, a primit un apartament, nr. 31A, tot la mansardă, în blocul nr. G4, sc. B, de pe bdul. Decebal. Dacă dl. Pintilie nu a avut multe alte pretenții, în afara unor contracte probabil, dl. Fărcășanu, proaspăt așezat la masa resurselor publice, s-a îndestulat din mai multe direcții. A primit apartamentul de serviciu, două locuințe sociale – așa cum s-a scris în ziarpiatraneamt.ro -, iar bonus au venit influența din ADI Urbtrans și funcția de director tehnic la Parking pentru fiul său, Gabriel Ciprian.

Așteptăm reacția președintelui Consiliului Județean, chiar într-o conferință de presă, pentru a ni se explica de ce și cum a fost posibil să primească și mai ales să păstreze cei doi locuințele. Așteptăm și reacția celorlalți consilieri județeni, indiferent de partid, față de această nesimțire colegială. Nu ne supărăm nici dacă ne sună șefii de partide ca să le consemnăm punctele de vedere.

După știința noastră, la Consiliu există o comisie prin care trebuie să treacă toate cererile de acordare a apartamentelor de serviciu, iar comisia trebuie să facă propuneri șefului instituției, pentru ca acesta să le avizeze. În condițiile în care dnii. Pintilie și Fărcășanu rămân cu apartamentele, ziarul Ceahlăul marcă înregistrată propune ca toți consilierii să primească apartamente de serviciu, să li se angajeze câte o consilieră sau consilier, după caz, să li se pună la dispoziție mașini, șofer, coafeză, bucătar și maseur, să li se deconteze din bani publici curățarea rufelor murdare, proprii și de partid!

 pintilie

Dana OSTAHIE

1 COMENTARIU

Comments are closed.