0:00

„Pomana” UE reinventează cozile ceauşiste, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* oamenii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a fi siguri că vor beneficia de ajutoarele venite de la Uniunea Europeană

* 700 de persoane au luat, ieri, pachetele cu alimente

Persoanele cu dizabilități sau însoțitorii acestora s-au prezentat ieri, dis-de-dimineață, în fața depozitului local din cartierul Speranța pentru a-și lua alimentele venite de la Uniunea Europeană. Cei mai mulți beneficiari s-au postat în fața ușilor încă de la ora 5.30, pentru a-și lua bon de ordine. Distribuirea a început la ora 8.30, iar într-o oră mai bine de 150 de persoane și-au luat alimentele. Pentru cei mai mulți, acest ajutor a depășit pensia de handicap. Este și cazul unei femei din Piatra Neamț care a venit să ridice alimentele pentru soțul ei care nu are un picior. „Soțul meu ia 230 de lei, pensie de handicap. Este o pensie foarte mică, iar aceste alimente sunt foarte bine venite. Practic, alimentele, din câte am înțeles, sunt în valoare de 250 de lei. Valoarea lor e mai mare decât pensia soțului. El a rămas acasă pentru că nu are un picior”, a spus pietreanca.

Ordine și disciplină

Nu a fost gălăgie, nici măcar îmbulzeală. Fiecare beneficiar a primit bon de ordine și, practic, nu a avut motive să aștepte la rând. Fiecare a fost strigat conform ordinii bonurilor. Așa cum ne-a semnalat o persoană din grupul celor care-și așteptau rândul, în prima zi de distribuire a alimentelor a fost liniște. „Au făcut foarte bine că au stabilit program separat pentru cei cu handicap și pentru restul. Anul trecut am fost la un loc cu cei care aveau ajutoare sociale. A fost o harababură. Cei cu ajutoare sociale sunt mulți. Acolo va fi bătaie”, a spus un bărbat din cei care au mers să-și ia alimentele.

Cei care au împărțit ajutoarele spun că nu au existat incidente și că toți au păstrat ordinea. Un aspect mai puțin plăcut a fost cel legat de mulțumirea oamenilor. „Să știți că dintr-o sută de persoane, îi numeri pe degete pe cei care știu să spună «Mulțumesc!». Bine măcar că nu fac scandal”, a spus Geanina Cloșcă, șefa Serviciului de Protecție Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț. Pentru prima zi, reprezentanții primăriei au estimat că vor împărți alimente pentru 700 de persoane.

Alimente

făină albă – 14 kg; mălai – 8 kg;  paste făinoase – 0,5 kg; ulei – 5 litri; zahăr – 2 kg; roșii în suc propriu – o cutie de 0,800 de kg; zacuscă – o cutie de 0,400 de kg; 3 conserve cu carne de porc – 0,900 kg; o cutie cu miere –  0,250 de Kg

Program de distribuire

 * persoane cu handicap accentuat și grav – 14-18 octombrie

* pensionarii ale căror pensii se situează până la 400 lei/lună și beneficiarii unor legi speciale – 21-25 octombrie

* beneficiarii venitului minim garantat – 28 octombrie – 01 noiembrie

* șomerii – 04-08 noiembrie

„Pomana” UE reinventează cozile ceauşiste, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Pomana” UE reinventează cozile ceauşiste, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marian TEODOROF

Articolul precedentSoroceanu nu-l vrea pe șeful PP-DD la Spital
Articolul următorAm avut dreptate în cazul Drupo: Directorul condamnat, schimbat din funcție

2 COMENTARII

  1. Si la Tg.Neamt s-au dat ajutoare UE. Au beneficiat tiganii care dupa ce s-au vazut cu traistile pline au facut pachete care contineau 2 pungi de faina alba, 2 pungi de faina porumb, 2 sticle de ulei si 2 pungi de zahar si le-au vandut angajatilor din primarie cu 20 de lei pachetul.

    Hei d-le primar, ca angajati amarati aveti!!!! Ia vedeti pe jos la parter ce fac domnii de la impozite ? Halal exemplu si halal functionari publici!!!!

Comentariile sunt închise.