serban

• Culiță Tărâță: ”Am dat în bâlbâială dimineață când am văzut în ziar!”

• Ciprian Șerban: ”N-am știut că era condamnat, nu scria în CV, am citit noaptea, când ați pus articolul pe site”

• Marcel Chiruc a fost revocat din funcție, adjunctul Claudiu Maftei va fi interimar până când CA-ul găsește un alt director

Articolul publicat ieri de Ceahlăul marcă înregistrată a produs rapid efectele impuse de lege. Marcel Chiruc a fost revocat din funcția de director general al Drupo, la numai trei zile lucrătoare în exercițiul funcțiunii. Asta pentru că am atras atenția că dl. Chiruc are o condamnare definitivă, cu suspendare, pentru fapte de evaziune fiscală. Materialul publicat de noi a generat reacții instituționale, administrative, umane și chiar de partid, ca să respectăm ierarhia. Fără prea multe comentarii din partea noastră, reproducem punctele de vedere ale președintelui CJ Neamț, Culiță Tărâță, care a organizat ieri o conferință de presă special pentru asta, dar și a dlui. Ciprian Șerban, președintele PP-DD Neamț și reprezentantul consiliului județean în AGA de la Drupo.

* ”Am dat în bâlbâială când am citit Ceahlăul”

”Mulțumim presei pentru semnalele vizavi de încălcarea flagrantă a legii. Astăzi, în ziarul Ceahlăul, am citit despre directorul condamnat propus la Drupo. Vă rog să mă credeți că am rămas surprins că acest individ a putut fi numit și Consiliul de Administrație a putut semna această numire. Nu-l cunosc, dar am vorbit cu consilierul județean Ciprian Șerban, care a recunoscut că a fost o greșeală, că n-a verificat înainte, că e o scăpare. Cei de la Personal erau obligați să verifice, mai ales că este o societate cu probleme. E de plâns: o societate care-i cu pierderi, care, la 30 iunie 2013 avea datorii de peste 7 milioane de lei noi, care înregistra o pierdere netă de 535.000 de lei la șase luni… Ce-i drept, pierderea e mai mică decât anul trecut în aceeași perioadă, dar e pierdere! Nu-i progres! Plus datorii la furnizori, la subcontractori… E un lanț întreg de firme cu care a colaborat Drupo și care nu și-au văzut banii. Consiliul Județean a plătit toate lucrările făcute, imediat cum a fost adusă factura.

I-am spus și lui Ciprian Șerban: «Bă, chiar dacă vă rămâne vouă, așa cum a stabilit majoritatea PSD-PDL-PP-DD din Consiliul Județean, faceți ceva cu societatea asta s-o punem pe picioare». Pentru că în alte părți se poate. Am convenit cu dl. Șerban, va fi revocat acest domn din funcția de director și va fi mandatat adjunctul să fie interimar până se ocupă postul. La proxima ședință să rezolve problema! Este o greșeală enormă. Și nu înțeleg de ce Drupo e pe pierdere. În alte județe, societățile consiliilor județene nu sunt pe pierdere. Firmele din Neamț care au același obiect de activitate cu Drupo nu sunt pe pierderi. Și atunci, la Drupo, care-i explicația? Una singură: interesele unora și altora și prostul manageriat. Am dat în bâlbâială când am văzut dimineață în ziar. Cu părere de rău trebuie s-o spun, aproape că nu mai ai replică atunci când vezi așa ceva…

Eu sper totuși că tot răul e spre bine și că dintr-o treabă de-asta putem trage învățăminte și să luăm măsuri.

Am înțeles că acest domn a fost diriginte de șantier pentru o firmă din Constanța la o lucrare din Neamț.

Cel mai greu este azi să găsești oameni de calitate. Sper ca într-un viitor apropiat să rezolvăm și chestiunea asta.

Eu v-am spus, nu-l cunosc pe omul ăsta. Șerban mi-a zis că-i bun, că-i specialist, din domeniu, «Garantat!» mi-a zis. Inclusiv Manoliu mi-a zis că-i bun, că vine din șantier și știe ce-i aia o lucrare”, a declarat Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț.

* ”A crezut că nu se va afla”

 Direct implicat în gestionarea societății Drupo, Ciprian Șerban, liderul PP-DD Neamț, partid care și-a adjudecat firma la masa negocierilor politice județene, a admis că habar n-avea de bagajul fiscal al domnului pe care l-a pus director: ”Va trimite Consiliul de Administrație un comunicat de presă. Nu a știut nimeni. El a depus un CV la societate, în care n-a pomenit nimic că ar avea probleme. N-a adus nici cazier. Chiar m-am întâlnit cu el și l-am întrebat. A zis că a crezut că nu se știe, că nu se va afla, că nu contează… CV-ul era foarte bun, îl arăta ca pe un profesionist. El lucra la stația de epurare de la Roman, ca diriginte de șantier pentru o firmă din Constanța. Pe domeniul său e foarte bine pregătit. N-aveam de unde să știm. N-am știut. Am aflat azi-noapte, după ce ați pus articolul pe site.

Va fi revocat din funcție, va fi numit interimar dl. Maftei, adjunctul, și căutăm un director. I-am spus și președintelui Tărâță să caute, să găsească și dânsul și l-am asigurat că va trece de plenul Consiliului Județean, dincolo de toate majoritățile. Important este să facem ceva cu societatea asta să nu ajungă naibii în faliment!”

Întrebat dacă s-a gândit la un concurs ”pe bune”, care să recruteze și să selecteze cel mai potrivit om pentru funcția de director general, fără ca politicul să-și mai bage coada, dl. Șerban a fost sincer: ”Nu. Dar e o idee bună. Este o idee foarte bună și așa o să procedăm. Vom delega Consiliul de Administrație să organizeze un concurs pe bune ca să găsim un director.”

Salariu de director condamnat

Inițial, Consiliul de Administrație al Drupo a încercat să ascundă pisica moartă și să simuleze că ea n-ar exista, respectiv că dl. Marcel Chiruc n-a fost numit director. Ulterior, CA-ul și-a revizuit atitudinea, cedând în fața evidenței. Prin decizia nr. 89 din 8 octombrie 2013, s-a revocat din funcția de director general dl. Ovidiu Mitrea începând cu 9 octombrie și s-a numit în această funcție dl. Marcel Chiruc, tot cu 9 octombrie, cu un salariu brut de 5.125 lei lunar. Semnează tot Consiliul de Administrație, în frunte cu președintele Ioan Damian.

DRUPO Neamț

COMUNICAT

Luând act de eroarea comisă la numirea în funcția de director a domnului Marcel Alexandru Chiruc (care, urmare a unei sentințe rămase definitive nu poate ocupa acest post), la solicitarea AGA, azi, Consiliul de Administrație de la SC Drupo Neamț SA s-a întâlnit într-o ședință extraordinară unde au fost luate următoarele decizii:

  1. Revocarea deciziei de numire a domnului Chiruc în funcția de director.
  2. Numirea ca director interimar a domnului Claudiu Maftei (director adjunct Drupo Neamț).

Analizând cauzele care au dus la respectiva eroare, s-a constatat că, nefiind vorba de un contract de muncă ci de un contract de mandat nu s-a considerat necesară prezentarea cazierului judiciar înainte de decizia de numire ci doar după înregistrarea la Oficiul Registrului Comerțului, așa cum se îmtâmplă de obicei.

Data fiind situația respectivă, CA Drupo Neamț a stabilit în ședința de azi ca de acum încolo, indiferent că este vorba de contract de muncă sau de mandat, persoana în cauză să prezinte, în prealabil, și cazierul judiciar, tocmai pentru a preveni astfel de erori.

14 octombrie 2013

Consiliul de Administrație DRUPO Neamț

Dana OSTAHIE

5 COMENTARII

  1. Lasa nea Culita ca asta ce a fost pus dintr-o eroare in functia de director, este “pantaloni scurti” pe langa evaziunea dumitale de 160 de milioane de euro care este anchetata de DIICOT! Hai sa nu mai pozam in fete mari ca nu toata lumea e un prost!!

  2. La DRUPO nu se vrea sa se faca ordine. Cei ce au condus DRUPO si C.J. in ultimii 10 ani au jefuit intreprinderea. S-au inccheiat o multime de contracte in subantrepriza cu societati “de partid” care au incasat bani pe nimic. D-l Pruteanu stie cel mai bine.

  3. D-l Maftei este un inginer adevarat, profesionist ,daca insa este “ghidont”, nu v-a face nimic.Putini specialisti care au mai ramas, la DRUPO, ar putea face fata ,conditia este ca cei angajati din “necesitate “, sa plece.Lasati-l pe director sa-si faca treaba de inginer si totul v-a fi bine.Pierderile vin din epoca “gloriosului” Bruma,care a facut -se pare – spun gurile rele niste cheltuieli, de neimaginat, pentru el si apoi pentru societate-tot gurile rele spun ca acesta este putin “acoperit”,altfel nu ar avea acoperire pentru posturile detinute in ultima perioada in toate regimurile-.

  4. CE GREU SE DECID CAND E VORBA DE BANI PUBLICI CE LE PASA CA DOAR PANA LA URMA CINEVA O SA PLATEASCA -DA -NEMTENII CA DOAR ASA SE INVATA SA VOTEZE.

Comments are closed.