0:00

Polițiștii rutieri prinși cu șpagă scapă de pedepsele inițiale, procesul se rejudecă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPedepsele dure, stabilite de Curtea de Apel Bacău în cazul a 5 dintre polițiștii rutieri prinși cu șpaga într-o carte de rugăciuni, au fost anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție. ”Desfiinţează, în tot, sentinţa penală atacată şi trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bacău, pentru rejudecare de către un complet specializat , conform dispoziţiilor art.29 alin.1 din Legea nr.78/2000”, a stabilit instanța, la termenul din ziua de 19 februarie 2020.

Cu un an în urmă, Curtea de Apel Bacău a pronunțat pedepse extrem de aspre pentru 5 dintre polițiștii care au făcut parte din ”lotul” de 10 cercetați și trimiși în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Laurențiu Marius Greaca, judecat pentru 52 de fapte de luare de mită, a fost condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare și 3 ani de pedeapsă complementară (interzicerea unor drepturi civile). Dragomir Loredan Covasan a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare și 3 ani de pedeapsă complementară, iar Ioan Alexandru Gălușcă a primit tot 2 ani și 3 luni, dar cu suspendare având în vedere că lui i-au fost probate doar 4 faptă de luare de mită.

Constantin Neamțu, care s-a pensionat între timp, la fel ca Greaca, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare și 3 ani pedeapsă complementară. Gabriel Negoiță, ultimul din listă, a primit 3 ani cu executare și 3 ani de pedeapsă complementară. Acum, Înalta Curte a șters toate aceste condamnări, iar completul specializat, care urmează să rejudece procesul, va pronunța cel mai probabil, pedepse mult mai mici.

C.M.

 

Articolul precedentParadox: Firme amendate pentru angajați găsiți la muncă
Articolul următorFlorentina Moise: PSD Piatra Neamț vrea o primăvară europeană