Paradox: Firme amendate pentru angajați găsiți la muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei firme din domeniul comerț și baruri au fost amendate de inspectorii de muncă pentru trei angajați care au fost găsiți muncind. Aceștia aveau contracte individuale de muncă, dar cu timp parțial și după un anumit program. Când au venit în control, inspectorii i-au găsit muncind în afara orelor convenite în acte, așa că administratorii firmelor au fost amendați. „Primirea la muncă a unei persoane în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parțial se sancționează, conform normelor legale în vigoare, cu amendă de 10.000 lei de fiecare persoană. În luna ianuarie, la nivelul județului Neamț s-a derulat o campanie națională, ce a constat în controale inopinate la angajatorii care au mai mult de 30% din totalul contractelor individuale de muncă încheiate pe timp parțial”, a declarat Elvis Sîsînă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. În cadrul campaniei, au fost controlate 91 de firme din toate domeniile de activitate.

În cursul verificărilor de luna trecută, au mai fost depistate patru firme, între care una de construcții, la care lucrau patru persoane fără contracte. Amenzile au însumat 110.000 lei. Pentru nereguli în registrul de evidență a persoanelor angajate, alte două firme au fost amendate cu 6.000 lei, în total. (C.I.)

Articolul precedentPrefectul judeţului, domnul George Lazăr, reprezintă interesele județului Neamț la Curtea de Apel Ploiești
Articolul următorPolițiștii rutieri prinși cu șpagă scapă de pedepsele inițiale, procesul se rejudecă