Polițiștii locali joacă ”prinsa” cu prostituatele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDezincriminată prin Noul Cod Penal, cea mai veche meserie din lume le dă bătăi de cap polițiștilor locali, care au la îndemână un singur instrument pentru a sancționa. Și anume un aliniat din Legea 61/1991 care prevede că se aplică amenzi pentru ”atragerea de persoane, sub orice forma, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte”.

În după-amiaza de 28 septembrie, polițiștii locali au ”depistat” două astfel de ”persoane” și au consemnat acest lucru într-un comunicat de presă: ”La orele 16,30, a fost depistata pe str. Bistritei, în zona autogării din mun. Piatra Neamț, numita D. E ,în vârstă de 18 ani, domiciliată în Piatra Neamț, str. 1 Decembrie 1918, nr. 68 în timp ce atrăgea persoane pentru a întreține raporturi sexuale cu scopul de a obține foloase materiale. A fost sancționată cu suma de 500 lei conf. Lg.61/1991”. Acum n-am înțeles de ce adresa ”persoanei” a fost făcută publică, dar probabil că scopul subtil este ca potențialii clienți să știe unde o găsesc în caz de nevoie.

În privința celei de-a doua amendate, lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru că ea ar trebui săutată prin toată comuna: ”La orele 17,05, a fost depistată pe str. Bistriței,din mun. Piatra Neamț, numita V. A, în vârstă de 31 ani, domiciliată în comuna Grumăzești,jud. Neamț, în timp ce atrăgea persoane pentru a întreține raporturi sexuale cu scopul de a obține foloase materiale. A fost sancționată cu suma de 500 lei conf. Lg.61/1991”.

Din spusele șefului Poliției Locale Piatra-Neamț, nu este pentru prima oară când cele două femei sunt amendate și probabil că nici prima oară când nu vor plăti amenzile. ”Noi nu știm dacă le plătesc sau nu, asta trebuie văzut la Direcția de taxe și impozite”, a declarat Eugen Pancu. ”Noi doar știm că ele stau acolo mai tot timpul, băieții se duc și lasă mașina în spatele blocului, pentru că, dacă văd mașina, ele se acund imediat, și apoi merg și le amendează. Sunt degajate așa, întreabă doar unde trebuie să semneze. Cred că Poliția națională, care are mai multe atribuții decât noi, ar trebui să le ducă la vreun control, să vadă dacă nu cumva transmit boli venerice”.

În afară de femeile cu tradiție pe centură (apropo de asta, numai proxenetismul mai este considerat infracțiune, deci, dacă fetele lucrează pe cont propriu, nu comit nimic ilegal), polițiștii locali au amendat și doi necăjiți care căutau prin gunoaie și făceau mizerie în jurul tomberoanelor, dar și 16 cerșetori. Care, evident, nici ei nu-și vor plăti amenzile. (C.M.)

 

 

 

Articolul precedentO femeie de 67 de ani i-a dat peste nas unui escroc
Articolul următorCupa Ardealul: Unic a pierdut în trei seturi cu Medicina Târgu Mureş * Penicilina învinsă de Alba Blaj
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.