O femeie de 67 de ani i-a dat peste nas unui escroc, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn timp ce foarte mulți bătrâni nu ezită nicio secundă când primesc telefoane la miezul nopții și dau și ultimul bănuț din casă unor necunoscuți, o femeie de 67 de ani, din Tămășeni, și-a dat seama imediat că a fost apelată de un escroc. A închis, a verificat informația și a sunat la 112.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o persoană necunoscută a apelat pe telefonul fix femeia, în jurul orei 00:30, și sub pretextul că fiul acesteia este implicat într-un accident i-a solicitat o sumă de bani”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”Persoana vătămată nu a dat curs solicitări, verificând informația și constatând că fiul său se afla la domiciliu. Polițiștii au demarat cercetările în vederea identificării autorului și a tragerii acestuia la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune”.

Pentru că nu toată lumea procedează astfel și foarte recent a fost un caz în care victima a dat de 3 ori, în aceeași noapte, diverse sume de bani unui necunoscut, polițiștii au inclus o acțiune cu persoane de vârsta a treia în acțiunile din săptămâna prevenirii criminalității. Oamenii legii le reamintesc bătrânilor că, în cazul unui accident real, nici procurorul, nici avocatul şi nici polițistul nu sună rudele autorului să le ceară bani.

”Dacă sunteţi contactaţi de un «binevoitor», care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin”, recomandă polițiștii. (C.M.)

Articolul precedentNemțenii, mai tari ca sucevenii la depunerea de proiecte europene
Articolul următorPolițiștii locali joacă ”prinsa” cu prostituatele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.