0:00

ACTUALIZARE Poliţiştii au dat iama în braconierii piscicoli! 44 de persoane sunt cercetate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE (13:00): „La data de 19 aprilie a.c., peste 80 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au efectuat 37 de percheziții, în comunele Faraoani, Răcăciuni, Orbeni, Sascut și Corbasca, la locuințele unor persoane bănuite de braconaj piscicol și deținere de plase monofilament și a altor instrumente de pescuit interzise de lege.

De asemenea, s-a acționat pe lacurile de acumulare Berești și Răcăciuni, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Polițiștii au constatat în flagrant delict 28 de infracțiuni de deținere de plase monofilament, bărci și aparate destinate pescuitului ilegal.

Au fost identificate și ridicate 338 plase de pescuit monofilament în lungime totală de 23.710 metri, cinci bărci pneumatice, 2 bărci din lemn, 8 role sfoară sintetică folosită pentru confecționarea plaselor de pescuit, 2 aparate artizanale electrice folosite pentru pescuit ilegal.

Alte patru bărci din lemn, găsite abandonate pe lacurile de acumulare, au fost distruse.

A fost identificată cantitatea totală de 112 kg de pește din speciile crap, somn, șalău și plătică, pescuit ilegal, din care 64 de kg de pește viu a fost redat mediului natural.

La sediul unităților de poliție au fost conduse în vederea cercetărilor 44 de persoane, bănuite de săvârșirea de infracțiuni prevăzute de O.U.G nr. 23 /2008 privind pescuitul și acvacultura.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul G.M. J. Bacău și I.J.J. Bacău și al reprezentanților Centrului Român de Ecologie Bacău”. – IPJ Bacău

ŞTIRE INIŢIALĂ: Poliţiştii din Bacău au dat iama, în această dimineață (19.04), în braconierii piscicoli, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

Cele 37 de percheziții domiciliare au vizat persoane bănuite de braconaj piscicol și deținere de unelte de pescuit interzise.

În paralel, polițiștii au desfășurat şi acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe lacurile de acumulare din județ, situate pe albia râului Siret.

„Peste 80 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, sprijiniți de jandarmi din cadrul G.M.J Bacău și I.J.J. Bacău și reprezentanți ai Centrului Român de Ecologie Bacău, desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol. În cadul acțiunii polițiștii vor efectua 37 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de braconaj piscicol și deținere de plase monofilament și a altor instrumente de pescuit interzise de lege. 40 de persoane urmează să fie conduse la sediul unităților de poliție în vederea cercetărilor. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi pescuit și comercializat ilegal pește și dețin la locuințele lor și pe lacurile de acumulare plase de pescuit și unelte interzise la deținere”, potrivit comunicatului IPJ Bacău.

În perioada 9 aprilie – 8 iunie, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, este interzisă activitatea de pescuit pentru toate speciile de pește. Acțiunea face parte din activitățile desfășurate de polițiștii din Bacău pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor pascale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPrins în vamă cu acte false
Articolul următorGALERIE FOTO Câştigătorii Festivalului ”Floare de Colț” Bicaz
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.