0:00

Luni, 18 aprilie, pe scena Casei de Cultură din Bicaz, a avut loc cea de-a II-a Ediție a Festivalului-concurs ”Floare de Colț”, de cântece și dansuri populare pentru liceeni. Un eveniment care s-a dovedit a fi o reală sursă de inspirație pentru iubitorii tezaurului folcloric românesc. Numărul mare al competitorilor (aproximativ 150 de elevi și profesori, instructori) a fost dovada vie că generația tânără este atrasă de acest bun național și că este gata să-și arate admirația și responsabilitatea față de el. Pe scena din Bicaz, spectatorii, alături de autoritățile locale și județene, au putut vedea dăruirea, munca, entuziasmul, pasiunea, bucuria îmbrăcate în superbe costume populare specifice zonei Moldovei. Cântul și dansul s-au împletit într-o vitalitatea debordantă, făcând ca cele aproximativ 5 ore, cât a ținut festivalul-concurs să treacă foarte repede.

S-a dorit ca această inițiativă, care a plecat de la nivelul conducerii Liceului Carol I din Bicaz și susținută, din inimă, de către Consiliul Local, de Primăria Bicazului și, în colaborare cu Consiliul Județean și cu Inspectoratul Școlar Județean, să meargă înainte. S-a dovedit și se dovedește că atunci când se face echipă, lucrurile pot fi bine organizate și pot merge înainte. Faptul că, în aceast an, la cea de-a II-a ediție, numărul participanților la concurs a crescut față de anul trecut este o dovadă că tinerii se apleacă cu grijă  față de folclorul nostru minunat. Prin folclor ne menținem identitatea, unitatea și ființa națională”, a spus ing. Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

După muncă și emoții, s-au arătat și roadele acestei manifestări. Cei mai talentați dansatori și soliști au fost răsplătiți prin aportul substanțial, din punct de vedere financiar, al Consiliului Local Bicaz (9.000 de lei) și Consiliului Județean Neamț (6.000 de lei).

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

Premii speciale: Ungureanu Valeriu Marian, de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” din Borca; Enea Diana Mariana, de la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” din Roman; Oniga Maria, de la Liceul ”Carol I” Bicaz; Gîrbuleț Ionel Alin, de la Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț; Tîrtea Ștefan Bogdan, de la Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig; Oprea Larisa-Mădălina, de la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” Roman; Todosia Camelia, Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” din Borca; Brem Alexandra, de la Colegiul Național de Informatică; Ansamblul ”Mugurelul”, de la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț; Formația ”Pietricica”, de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Piatra-Neamț.

Premii soliști:

Locul I: Tanasă Georgiana, de la Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț;

Locul al II-lea: Mîrza Alina, de la Liceul ”Carol I” din Bicaz;

Locul al III-lea: Andrei Paula, de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț.

Premii formații:

Locul I: ”Floare de colț” – de la Liceul ”Carol I” Bicaz;

Locul al II-lea: ”Comorile Romanului” – de la Clubul Copiilor, Roman;

Locul al III-lea: ”Doina” – de la Liceul Tehnologic Economic, Piatra-Neamț.

Premii ansambluri:

Locul I și Premiul Festivalului: ”Floare de colț” – de la Liceul ”Carol I” Bicaz;

Locul al II-lea: ”Izvorașul Borcutului” – de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” din Borca;

Locul al III-lea: ”Toporașul” – de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț.

Membrii juriului au fost: Președinte – interpreta de muzică populară Lucica Păltineanu, membră a Ansamblului ”Ciprian Porumbescu” Suceava; prof. Ionel Ceobanu, de la Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț; Constantin Sandu, reprezentant al Consiliului Județean Neamț; Ion Asavei, directorul Bibliotecii ”Mihai Eminescu” Bicaz; prof. Vasile Enea, de la Școala Gimnazială ”Iulia Hălăucescu” Tarcău. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentACTUALIZARE Poliţiştii au dat iama în braconierii piscicoli! 44 de persoane sunt cercetate!
Articolul următorRiscă închisoarea pentru că a bătut un câine!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.