În perioada 11-15 mai, polițiștii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul IPJ Neamț, au confiscat 186 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 64.000 lei, în urma unor controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și pentru asigurarea legalității transportului și comercializării materialului lemnos.

În cadrul activităților specifice de cercetare desfășurate într-un dosar penal, polițiștii, alături de specialiștii silvici au confiscat de la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul forestier, peste 155 de metri cubi de lemn rotund, esență rășinoase”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În urma neregulilor silvice constatate pe parcursul acțiunii, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea nr. 171/2010, în valoare de 23.000 de lei. Ca măsuri complementare, s-au confiscat 31 de metri cubi de material lemnos de diverse sortimente, în valoare de 64.000 lei”.

Cu ocazia acțiunilor, polițiștii au găsit o plasă monofilament în Lacul Bicaz, au eliberat peștele prins (cam 20 kg) și au întocmit un dosar penal în cauză.

Toate acțiunile de control, care vor continua și în perioada următoare, au fost făcute împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ şi Direcţiei Silvice Neamţ.

C.M.

 

Articolul precedentCasa de Pensii a actualizat datele de contact pentru cereri de pensionare şi ajutoare de deces
Articolul următor7 pescari amendați și 4 dosare penale pentru braconierii care au montat plase în lac