O acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Lacul Izvorul Muntelui, desfășurată de polițiștii de la Biroul Județean Transporturi Neamț, în ziua de 16 mai, s-a soldat cu amendarea a 7 pescari, dar și cu întocmirea a 4 dosare penale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.300 de lei”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat, în flagrant delict, 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. În cadrul acțiunii, au fost ridicate, în vederea confiscării, 16 plase de pescuit monofilament, în lungime totală de aproximativ 320 de metri. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării, filiala Neamț”.

Printre cei prinși în flagrant se numără un bărbat de 50 de ani, din Hangu, care montase o plasă monofilament de 30 de metri și reușise să prindă 10 kilograme de pește, de diferite specii. Peștele a fost eliberat iar bărbatul va fi cercetat penal.

C.M.

Articolul precedentPolițiștii au confiscat 186 mc lemn, în 5 zile
Articolul următorInformare de instabilitate atmosferică: se anunţă ploi torenţiale şi vijelii