Un tânăr din Harghita, care încerca să vândă covoare, din poartă în poartă, prin comuna Tașca, a rămas fără marfă și s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, după ce s-a intersectat cu un echipaj de poliție rutieră. Pentru că nu avea niciun fel de documente de provenință sau de transport pentru cele 157 de covoare din mașina pe care o conducea, bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a primit maximum de amendă.

Aducem în atenţia opiniei publice prevederile art. 1, lit. e) din Legea nr. 12/1990 R, conform căruia reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni, sancționate cu amendă de la 500 la 5000 de lei, respectiv: efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Ca orice produs confiscat, și covoarele ridicate de la ”comerciantul” din Harghita vor fi valorificate prin ANAF, la un preț calculat în funcție de calitate. Așadar ”păgubitul” are o șansă să le recupereze. Contra cost. (C.M.)

 

 

Articolul precedentANM: Averse şi vânt puternic în toată ţara
Articolul următorȘtire actualizată: Accident în Piatra Neamț, 3 mașini implicate, lipsește un sens giratoriu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.