Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată pentru toată ţara. Aceasta este valabilă în intervalul 5 septembrie, ora 12:00 – 6 septembrie, ora 3:00.

În după-amiaza și seara zilei de miercuri, 5 septembrie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice. Ploile vor avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30-40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane, avertizează ANM.

Până la ora 13:00, mai multe localităţi din Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ se află sub avertizare COD PORTOCALIU, iar localităţi din Botoşani sub avertizare COD GALBEN. Localităţile avertizate din Neamţ sunt: Târgu Neamț, Săbăoani, Vânători-Neamț, Tămășeni, Pipirig, Răucești, Cordun, Doljești, Gherăești, Grumăzești, Bodești, Petricani, Girov, Crăcăoani, Botești, Agapia, Bălțătești, Poiana Teiului, Gârcina, Țibucani, Bârgăuani, Urecheni, Hangu, Timișești, Brusturi, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, Dulcești, Ghindăoani, Războieni, Dragomirești, Tupilați, Ruginoasa, Negrești, Boghicea, Văleni, Dobreni, Drăgănești, Bîra. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentTelegondola reparată rămâne închisă publicului
Articolul următorPolițiștii au confiscat 157 de covoare, ”păgubitul” le poate recupera de la Fisc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.