Strada General Dăscălescu din Piatra Neamț continuă să fie una dintre arterele pe care se petrec des accidente, nu doar din cauza șoferilor, ci și a sistematizării rutiere. Astăzi, 5 septembrie, trei autoturisme s-au ciocnit, iar două persoane au fost rănite. Este vorba despre un băiat de 12 ani, care a suferit un traumatism la cap, și o femeie de 35 de ani, lovită la piciorul drept. Scenariul a fost același ca și în alte rânduri. Un autoturism a încetinit ca să vireze la stânga, iar altele două, care veneau din spate, au intrat în coliziune în lanț. Bineînțeles, traficul a fost oprit, pentru efectuarea cercetărilor la fața locului, iar coada de mașini s-a tot mărit.

Soluția, pe care ar fi cazul ca Primăria Piatra Neamț s-o pună în practică: un sens giratoriu, în zona Tranzicom și un altul în dreptul stației peco. Iar între ele, separatoare de sens. Soluție demult propusă, dar încă neaplicată. (C.M.)

Actualizare:  Polițiștii au stabilit că un bărbat de 35 de ani, din Borlești, care conducea o autoutilitară, n-a respectat distanța față de o altă autoutilitară care-l preceda și care a încetinit, și a intrat în coliziune cu aceasta. La volanul celeilalte autoutilitare se afla un bărbat de 35 de ani, din Tupilați. După impact, autovehicului condus de bărbatul din Tupilați a fost proiectat într-un autoturism, la al cărui volan se afla un bărbat de 41 de ani, din Piatra-Neamț. Niciunul dintre șoferi nu se afla sub influența alcoolului. Femeia rănită era pasageră în autoutilitara condusă de bărbatul din Tupilați, iar băiatul se afla în autoturism. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

FOTO: Facebook

1 COMENTARIU

  1. cand am facut primul sens giratoriu in piatra neamt am fost foarte criticat.acum vad ca se mai cer sensuri giratorii. oricum multumesc.

Comments are closed.