Poliţiştii Anton şi Filip, în arest la domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiArestaţi de Tribunalul Covasna pentru 30 de zile, agentul Costel Adrian Anton şi comisarul Ilie Cristian Filip au contestat măsura, iar Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea la domiciliu în cazul ambilor, pentru următoarele 25 de zile. Pe lângă faptul că nu au voie să depăşească limita proprietăţilor lor, cei doi au următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice între ei, precum şi cu coinculpaţii, suspecţii, martorii denunţători şi martorii din cauză.
Comisarul Filip şi agentul Anton, ambii detaşaţi la Serviciul de permise şi înmatriculări Covasna, sunt acuzaţi de luare de mită. Odată cu ei a fost cercetat instructorul auto Gabor Koter pentru complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă.
Conform DNA, „în perioada 16 ianuarie -28 aprilie 2016, inculpații Filip Ilie Cristian și Anton Costel Adrian, având atribuții pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere, atât singuri cât și împreună, au pretins și primit de la diferiți candidați sume de bani cuprinse între 100 lei – 1.000 euro și alte foloase necuvenite (ex. mese la restaurante).
În același context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea.
Sumele de bani au fost remise celor doi inculpați atât personal cât și prin intermediari, unul dintre aceștia fiind inculpatul Koter Gabor, instructor auto la o școală de șoferi”.
Pe 8 iunie, când au fost reţinuţi cei doi, procurorii DNA Braşov au făcut percheziţii atât la domiciliile lor, cât şi la sediul Serviciului de permise Neamţ, de unde au ridicat documente utile în anchetă.
C.M.

Articolul precedentDNA: Păcăleală nereuşită la Oficiul pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit
Articolul următor”Primul ajutor. Știi ce ai de făcut?”, la Centrul Cultural Tașca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Ce mai justiție in țara asta. Ii bagă in arest la domiciliu, adică in confortul si luxul pe care si l-au făcut din șpăgi. Ăștia au luat șpagă ani de zile si dacă nu erau detașați nici ca erau prinși. Ăștia au făcut averi profitând de naivitatea si prostia celor ce doreau un permis de conducere fără sa aibă habar de reguli de circulație sau sa conducă un autovehicul. Acești (…) sunt responsabili de carnagii produse pe șoselele din Romania.

Comments are closed.