reclama autocenter

Poliţişti şi procurori DIICOT din Iaşi au efectuat, joi, 27 iulie, 6 percheziții la „la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism în formă continuată”, precizează DIICOT Iaşi şi Poliţia Română, în comunicate de presă. Cinci dintre percheziţii au fost la domiciliile suspecţilor, iar a şasea la un salon de masaj erotic.

„În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, în zona centrală a municipiului Iaşi, a funcţionat clandestin un salon de masaj erotic administrat de către doi suspecţi, soţ şi soţie, unde 5 persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întreţină raporturi sexuale contra cost cu clienţii salonului”, potrivit DIICOT Iaşi.

Tinerele erau recrutate de către suspect din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situaţie financiară precară. Procurorii DIICOT au descoperit chiar că fetele „susţineau un «test», în sensul că suspectul profita de naivitatea tinerelor, determinându-le să întreţină cu acesta raporturi sexuale”.

„În tactica recrutării, suspectul a uzitat mai multe tertipuri, respectiv le promitea  tinerelor câştiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau aplica metoda «lover boy» pentru ca persoanele vătămate să devină mai uşor de manipulat. Modul de recrutare se realiza prin anunţuri în presă, inclusiv printr-o aplicaţie de anunţuri online, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova. Ulterior recrutării de către suspect, persoanele vătămate erau plasate soției sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților, remunerarea tinerelor”, mai precizează DIICOT Iaşi.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă, iar într-o locaţie închiriată de către suspecţi pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o persoană vătămată minoră. La sediul DIICOT Iaşi au fost aduse la audieri 5 persoane. (ZCH NEWS)

Articolul precedentContestaţii inutile la concursurile pentru posturile de director
Articolul următorA mai dispărut un Actor al Teatrului Tineretului: Eugen Cristian Motriuc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.