Ștefan Epanu, Vasile Marius Cucoș, Bogdan Nechita și Alin Florin Popa Mocanu, toți agenți de poliție rutieră la formațiunea din Târgu Neamț, se pregătesc de proces. Ei vor fi judecați pentru luare de mită și fals intelectual, la Tribunalul Neamț, alături de încă două persoane fără calitate specială.

”În fapt, în perioada 24 aprilie – 17 mai 2016, agenții de poliție au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei, pentru a nu aplica sau pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai ușoare unor conducători auto, cu ocazia constatării unor încălcări ale normelor privind regimul circulației rutiere”, se arată în comunicatul DGA. ”Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a  lucrătorilor de politie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, care au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală”.

Într-un alt dosar a fost trimis în judecată un simplu cetățean, care a oferit 150 de lei unui agent rutier, ca să-și scape un prieten de necaz. S-a întâmplat în ziua de 31 octombrie 2017. Agentul respectiv a refuzat mita și a anunțat ofițerii DGA. (C.M.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Percheziții cu mascați la Tazlău
Articolul următorO pirandă gravidă – motivul de bătaie între ţiganii de la Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.