Actualizare: Andrei Minea a fost pus în arest preventiv de Tribunalul Neamț pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Comunicatul integral al DIICOT îl puteți citi integral mai jos:

„La data de 06.07.2018  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Minea Andrei, pentru săvârşirea  infracţiunilor  de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc.

În fapt s-a reţinut că inculpatul Minea Andrei “zis”„Doctorul”  a deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD sau haşiş, pe raza comunei Tazlău către consumatori din zonă sau de pe raza municipiului Piatra Neamţ.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că drogurile erau achiziţionate de pe internet, prin intermediul platformei de căutare Dark Net. Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma Dark Net şi efectua comenzi on-line de droguri de risc şi mare risc– amfetamină, MDMA, LSD, cannabis  sau haşiş. Un vânzător virtual prelua comanda şi stabilea preţul de comercializare după care inculpatul efectua plata cu cardul bancar, moneda naţională fiind automat convertită în monedă virtuală. Expedierea plicului care conţinea drogurile de risc sau de mare risc era făcută din străinătate, la adresa expeditorului fiind menţionat un hotel sau o altă locaţie publică.

S-a constatat că  la fiecare comandă, inculpatul solicita 30 – 40 grame amfetamină, 20 – 30 comprimate ecstasy, 5 timbre impregnate cu LSD şi 10 -15 grame haşiş sau cannabis, plătind suma de 500 lei, în echivalentul monedelor virtuale.

În perioada 2016 – 2018 inculpatul a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi pentru droguri de risc şi mare risc, droguri pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul unui serviciu poştal.

Din materialul probator administrat în cauză  rezultă că, în perioada 2016 – 2018,  inculpatul Minea Andrei a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70 – 100 timbre impregnate cu LSD, circa 1020 tablete ecstasy, aproximativ 1320 grame amfetamină şi 500 grame cannabis şi haşiş.

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la reședința inculpatului precum și la un cabinet stomatologic din localitate, unde acesta își desfășura activitatea, au fost găsite şi ridicate mai multe ţiple conţinând un praf pulverulent de culoare albă, 4 doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două grindere metalice şi 70 punguţe cu sistem de închidere ziplok, ce prezentau urme de materie vegetală. De asemenea,  au fost identificate şi ridicate mai multe plicuri expediate din străinătate  pe numele inculpatului care  proveneau  de la drogurile introduse în ţară prin intermediul serviciului poştal.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuat cu sprijinul  Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Știre inițială: În seara de 5 iulie, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamț, a avut loc o acțiune în comuna Tazlau, unde s-au făcut două percheziții, cu participarea mascaților de la SAS, pentru prinderea unor indivizi suspectați de trafic de droguri.

Din primele informații pe care le-am anchetatori, un suspect a fost reținut, după ce s-au găsit asupra lui 25 grame de amfetamină și 4 comprimate de LSD.

Vom reveni cu detalii

Articolul precedentFinal de săptămână cu ploi torenţiale! ANM a emis COD GALBEN!
Articolul următorPolițiști cunoscuți din Târgu Neamț judecați pentru șpagă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.