pietricica turism

Un agent de poliţie, care a lucrat la Roznov şi acum este detaşat la unul din punctele de acces de la sediul IPJ Neamţ, a fost trimis în judecată pentru comiterea a 3 infracţiuni de favorizarea făptuitorului. Ancheta a fost de lungă durată, între momentul autosesizării de către DGA Neamţ şi momentul trimiterii în judecată scurgându-se aproape doi ani şi jumătate.

“În fapt, la data de 09.11.2015, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Neamţ s-au sesizat din oficiu despre faptul că agentul de poliţie în vârstă de 53 ani, din cadrul I.P.J. Neamț a făcut diligenţe pe lângă persoane vătămate pentru ca un bărbat, cercetat în perioada 2014-2015 în mai multe dosare penale, să obțină soluţii favorabile în acestea”, se arată în comunicatul DGA, datat 1 martie 2018.

“La data de 21.02.2018, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a polițistului constând că acesta, în mod deliberat şi cu totul nejustificat, în calitate de agent de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Neamț, a îndemnat 3 persoane, folosind diferite pretexte, să-şi retragă plângerile penale formulate în 3 dosare penale ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, împotriva lui R.I.C., cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia pentru infracțiunile de care a fost acuzat”.

R.I.C. este un om de afaceri din Roznov, care a fost acuzat de lovire , iar poliţistul a susţinut, la audieri, că n-a făcut altceva decât să aducă la cunoştinţa părţilor că au posibilitatea de împăcare. De vreme ce a fost trimis, totuşi, în judecată, probabil că a făcut mai mult de atât, dar instanţa va stabili cum au stat de fapt lucrurile. (C.M.)