În urma dezbaterilor  pe seama bugetului local în anul 2018, pe care primarul Lucian Micu le-a organizat invitând toate categoriile socio-profesionale din Roman la discuții, au rezultat unele aspecte neașteptate, prezentate în știrile zch.ro. Unul dintre acestea a fost și surpriza pe care au furnizat-o câțiva dintre parohii unor lăcașe de cult din oraș, care – după ce au beneficiat, în anul trecut, de câte o sumă de la bugetul local pentru plata utilităților – acum, pentru 2018, au refuzat ajutorul primăriei, rugându-l pe primar să utilizeze banii care li s-ar fi cuvenit pentru  rezolvarea unor cazuri sociale ori pentru acțiuni menite să combată drogurile.

Cu toate acestea, în conferința de presă din data de 12 februarie, întrebat cum va proceda cu ajutorul dat lăcașelor de cult a răspuns: ”Vom avea aceeași formulă de anul trecut, prin care vom aloca, pentru fiecare locaș de cult, câte o sumă de bani pentru plata utilităților”.

Așadar, în pofida faptului că unii preoți parohi nu mai vor ajutor, primarul era hotărât să le dea bani pentru plata utilităților. Drept pentru care s-a și întocmit un proiect de hotărâre pentru ședința Consiliului local din data de 28 februarie, proiect care prevedea în esență că  ”Se aprobă alocarea din bugetul local a sumei de 133.000 lei pentru plata parțială a cheltuielilor cu utilitățile aferente anului 2018, pentru unitățile de cult din municipiul Roman, după cum urmează:” și urma o listă de nu mai puțin de 24 de parohii, biserici și comunități, care urmau să primească sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei. Catedrala Arhiepiscopală urma să primească 10.000 de lei.

Ceva s-a întâmplat, totuși, fiindcă miercuri, 28 februarie, în deschiderea ședinței de consiliu, primarul Micu a anunțat că retrage proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi: ”Datorită bugetului foarte restrâns și datorită condițiilor meteo neprevăzute, care au generat consumuri mari de energie termică, am preferat să retrag acum proiectul, urmând ca atunci când vor veni banii de la guvern, cum spun domnii consilieri PSD, să reintroducem un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare financiare bisericilor, nu pentru plata utilităților, ci pentru necesitățile lor de atunci”. (D. A.)

 

Articolul precedentPoliţist trimis în judecată pentru 3 infracţiuni de favorizarea făptuitorului
Articolul următorȘef nou la Poliția Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.